Hogyan űzzük el a denevéreket

Mivel a denevérek jelentős kockázatot jelentenek az Ön egészségére és házára, a legtöbb esetben szakember segítségét javasoljuk a betegségek és károk elkerülése érdekében. Íme, hogyan szabadulhat meg a denevérektől a ház körül:

  • Nézzen utána a törvénynek: A szakemberekkel ellentétben Ön valószínűleg nem ismeri a denevérek eltávolításának törvényességét az Ön területén. Nézzen utána a törvényeknek, hogy megtudja, a denevérek védett fajnak számítanak-e, és milyen eltávolítási lehetőségek legálisak. A helyi vadállat-ellenőrzés is tud tanácsot adni Önnek, hogy egyedül kell-e és hogyan kell eltávolítania a denevéreket otthonából.
  • Határozza meg a denevér fajtáját: A leggyakrabban otthonokban megtelepedő denevérfajok közé tartoznak a kis barna denevérek, a nagy barna denevérek. Mindegyik denevérfajnak más-más szülésszezonja van, ami megszabja a követendő eltávolítási időszakot.
  • Határozza meg és zárja le a belépési pontokat: A kémények, a szellőzőnyílások, a laza zsindelyek, a tető gerincfedele és az eresz mind-mind potenciális belépési pontok a denevérek számára. Ha nincs nyilvánvaló denevérbejárat, akkor a sérült külső területek, például az öreg deszkák és a meglazult burkolat szintén bűnösök lehetnek. Ha megállapította, hol lépnek be a denevérek, használjon egy egyirányú csövet a belépési ponton, hogy a denevérek távozni tudjanak, de ne tudjanak újra belépni. Végül tömítse le tömítőanyaggal az összes többi lehetséges helyet, ahová beosonhatnak.
  • Tisztítás: Itt az ideje, hogy védőfelszerelést vegyen fel, beleértve a gumikesztyűt, a bakancsot és az N95-ös védő maszkot. A mosószerrel vagy ammóniamentes szappannal történő súrolás előtt vízből és fehérítőből álló oldattal keverni. Öblítse le, majd fehérítőoldattal tisztítsa meg újra. Minden porózus anyagot, például szőnyegeket, ruhákat vagy szöveteket meg kell semmisíteni, és el kell távolítani a lakásból.

Hogyan űzzük el a denevéreket

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.