Hogyan lehet kiegyenesíteni a szakállat otthon

A szakállformázás hosszú utat tett meg az elmúlt évtizedben. Ami hipszterdivatnak és hiánypótló kifejezésnek indult, mára mindennapossá vált a férfiak számára mindenhol. Régen vagy volt szakállad, vagy nem volt, és ha volt, akkor csak nőtt, amíg meg nem nyírtad, és ennyi. Ma már egy egész iparág épült a szakáll nyírására, formázására és ápolására. A legtöbb szakállas férfi ismeri a számtalan balzsamot, olajat, viaszt és pasztát. Valószínűleg van egy trimmerük vagy egy teljes készletük, amelyet kifejezetten a szakáll karbantartására terveztek.

A szakállápolás egyetlen olyan területe, amelyet a legtöbb férfi továbbra sem ismer, a szakállegyenesítés. Elég nehéz olyan férfit találni, aki már próbálkozott a fejszőrzetének kiegyenesítésével, nemhogy az arcszőrzetével. Mi most azt mondjuk, hogy ha érdekel, akkor ki kell próbálnod! (Mindkettőt, de egyelőre a szakálladat.) A két folyamat nagyon hasonló, egy hajszárítóra és kefére vagy speciális eszközre támaszkodik. Elvégezheti őket egy szakember, vagy ugyanilyen könnyen, egy kis gyakorlással otthon is. Ha a szakállegyenesítés újdonság számodra, vagy olyasmi, amit már régóta szeretnél kipróbálni, akkor ezt az útmutatót csak neked állítottuk össze. Segít kitalálni egy olyan rutint, ami otthon is működik, és egy kis gyakorlással ugyanolyan egyszerűvé válik, mint a fogmosás.

Mielőtt eldöntenéd, hogyan egyenesítsd ki a szakálladat, először azt kell eldöntened, hogy meg kell-e egyenesítened a szakálladat. A rövid válasz az, hogy minden a személyes preferenciáktól függ, és attól, hogy hogyan tetszik a jelenlegi szakállad kinézete és tapintása. Ha úgy érzed, hogy túl hosszú, nehézkes, vagy nem az a stílus, amire vágysz, akkor mindenképpen próbáld meg az egyenesítését. Ha szakállát kócosnak és szelídnek vagy kényelmetlenül érzi, a szakállegyenesítés jó megoldás. Ha azonban a szakállszőrzeted sérült, vagy nem érzed egészségesnek vagy tápláltnak, egy ideig tartsd vissza a kiegyenesítést, mert ez elriaszthatja a gyógyulást.

Hogyan lehet kiegyenesíteni a szakállat otthon

Hogyan egyenesítsd ki a szakálladat hajszárítóval?

Ha már rendelkezik hajszárítóval és kefével vagy fésűvel, akkor ezekkel az eszközökkel is kiegyenesítheti szakállát. Egy kerek kefe ajánlott, de egy lapos fésű is működik.

1. lépés: Vegyen egy olyan széles részt a hajából, mint amilyen széles a használt eszköz; tehát egy hüvelyk szélességű hajszálat, ha 1 hüvelykes fésűt használ.

2. lépés: Kezdje a szakálla aljánál, és haladjon felfelé az arca felé, szakaszról szakaszra.

3. lépés: Fordítsa a fésűt a szakállba, ahogy halad.

Néhány dolog, amit szem előtt kell tartania, amikor fontolóra veszi, hogy megigazítsa-e szakállát, a hossza, természetes göndörsége vagy textúrája, és bármilyen nyírt stílusa. Ha a szakállad olyan hosszú, amilyet jelenleg szeretsz, akkor a kiegyenesítéssel meghosszabbítod, ezért érdemes megfontolnod a szakállvágást, de csak azután tedd meg, hogy kiegyenesítetted. Így tudni fogod, hogy milyen hosszú lesz egyenesen. Minél göndörebb a szakállszőrzeted, annál hosszabb lesz, ha kiegyenesíted. A szoros természetes göndörségű szakállszőrzetet nagyobb kihívást jelenthet a kiegyenesítés.

A nagyon szoros göndörségű szakállszőrzetet kiegyenesítheti, de nehéz lehet karbantartani, és lehet, hogy soha nem veszíti el teljesen a természetes göndörségét. A göndör szakállszőrzetet szakállápoló termékekkel, szakállkiegyenesítő kefével és a megfelelő ápolási módszerrel lehet szabályozni. A göndör szakállszőrzet kiegyenesítése nagy feladat lehet, ha a szakállad különösen göndör vagy különösen hosszú, de ahol van akarat, ott van út is. Mindig megfontolhatja egy kissé rövidebb vágást, hogy csökkentse a hosszabb szakállszőrzettel járó göndörséget, de a szakállegyengető a legtöbb esetben hatékony átmeneti megoldás.

Ha a szakálladat fodrásznál nyírattad, akkor mindenképpen tartsd meg ugyanazt a stílust. Ha a szakállat akkor nyírja, amikor még természetesebb, majd kiegyenesíti (vagy fordítva), hirtelen rendezetlennek tűnhet, mert a szőrszálak különböző hosszúságúak lesznek.

Mint minden otthoni ápolásnál, a szakállegyenesítés is ijesztőnek vagy szokatlannak tűnhet elsőre, de csak akkor tudod meg, hogy tetszik-e, ha kipróbálod. Ha tetszik, akkor az első pár próbálkozás után könnyű lesz. Szóval ne félj a szakállegyenesítéstől!

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.