Hogyan ünneplik a karácsonyt németországban

A karácsonyt Németországban sokféle módon ünneplik, attól függően, hogy melyik régióban élnek az emberek és milyen hagyományokat követnek. Általában a karácsonyt családi ünneplésként ünneplik Németországban, és sok család készít együtt díszeket és ajándékokat a karácsonyfa számára.

Az ünnepkör része a karácsonyi vásárok látogatása is, ahol a vásárokon kapható karácsonyi ajándékok, édességek és egyéb termékek mellett gyakran szórakoztató programokat is szerveznek. A karácsonyi vásárok gyakran késő őszig vagy kora télig tartanak.

Az ünnepkör része a karácsonyi ételek és italok fogyasztása is, mint például a lekváros kifli, a mézeskalács és a Glühwein (meleg bor). A karácsonyi ünnepek alatt sok család szokott nagy ünnepi vacsorát tartani, amelynek része a Rinderbraten (marhasült) és a Kartoffelsalat (krumplisaláta).

Az ünnepkör része a karácsonyi énekek éneklése is, amelyeket gyakran a családok, barátok és ismerősök közösen énekelnek az ünnep alatt. A karácsonyt Németországban általában sokféle módon ünneplik, és az emberek sokféle hagyományt követnek az ünnep alatt.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.