Hogy lehet barnát keverni

Hogyan készítsünk barna festéket

A barna festék elkészítéséhez keverje össze a komplementer színeket. Az egymást kiegészítő színek a színkörön egymással szemben találhatók. A komplementer színpárosítások közé tartozik a kék a narancssárgával, a piros a zölddel és a sárga a lilával. Kövesse az alábbi lépéseket a barna festék összekeveréséhez:

1. Gyűjtse össze az anyagokat. Válassza ki az akrilfestékeket, akvarellfestékeket vagy olajfestékeket. A barna festék keveréséhez többféle színt is kombinálhatsz – csak két, a színkörön egymással szemben álló színre lesz szükséged. Ezek egy elsődleges színből (piros, sárga és kék) és annak kiegészítő másodlagos színéből (zöld, lila és narancs) fognak állni. Szükséged lesz még egy palettakésre vagy ecsetre a keveréshez, valamint a keverőfelületedre vagy edényedre.
2. Keverd össze a színeket egyenlő arányban. A barna alapfesték elkészítéséhez keverj össze két komplementer színt egyenlő mennyiségben. Válassz egy piros és egy zöld festéket (vagy sárga és lila festéket, vagy kék és narancssárga festéket), és mindegyikből cseppents egy keveset a keverőfelületedre. Keverd össze a különböző színeket a palettakéseddel, amíg sima barna nem lesz belőle.
3. Játssz az arányokkal és a színkeveréssel. Adhatsz hozzá különböző festékszíneket, vagy különböző mennyiségeket mindegyikből, hogy hűvösebb és melegebb vagy sötétebb és világosabb árnyalatokat hozz létre. Kezdők számára könnyű játék lehet, ha egy csepp fehér festéket adsz hozzá, hogy világosabbá tedd a barnát, vagy fekete festéket, hogy sötétbarna színt kapj. Keverje össze alaposan.
4. Jegyezd fel az arányokat. A különböző színekből barna lesz, és amikor megtalálod a használni kívánt barna árnyalatot, jegyezd fel a festék arányait, és adagold a projektedhez szükséges mennyiségre. Ezután fess tovább, és szükség szerint készíts további barna festéket.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.