Mi az OnlyFans?

Az OnlyFans egy 2016-ban létrehozott online platform és alkalmazás. Segítségével az emberek havi tagsággal fizethetnek a tartalmakért (fotókért, videókért és élő közvetítésekért). A tartalmakat főként YouTuberek, fitneszedzők, modellek, tartalomkészítők és közszereplők készítik, hogy pénzzé tegyék a szakmájukat. A felnőtt tartalomkészítők körében is népszerű.

Az OnlyFans alsó korhatára

Az OnlyFans szabályzat szerint a felhasználóknak legalább 18 évesnek kell lenniük.

Az OnlyFans-szel kapcsolatos aggályok

A brit székhelyű oldal a koronavírus-járvány idején egyre népszerűbbé vált a munkanélküli vagy otthonról dolgozó emberek körében. Ugyanakkor a szexmunkások körében is egyre népszerűbb.

A BBC dokumentumfilmje, a #Nudes4Sale a 18 éven aluliak online árusításával foglalkozó explicit felnőtt tartalmak terjedését vizsgálta. A dokumentumfilm megállapította, hogy az explicit képeket hirdető Twitter-felhasználók egyharmada 18 év alatti volt. Emellett a kiskorú alkotók nagy része arra használja a közösségi médiát, hogy pénzért és ajándékokért cserébe aktfotókat adjon el.

A Twitter közölte, hogy „zéró toleranciát tanúsít minden olyan anyaggal szemben, amely gyermekek szexuális kizsákmányolását mutatja be vagy népszerűsíti”. A vállalat „további információkat kért a dokumentumfilmben talált olyan fiókokról, amelyek ilyen tartalmakra hivatkozhattak”.

Az OnlyFans szintén egy előfizetéses szolgáltatás. Ez azt jelenti, hogy az alkotók tartalmaihoz való hozzáféréshez a felhasználóknak fizetniük kell. Ha egy fiatal hozzáfér hitelkártyához vagy más fizetési módhoz, akkor a szülő tudta nélkül előfizethet valakinek a tartalmára.

Vannak az OnlyFansnek biztonsági intézkedései?

2019 májusában az OnlyFans új fiókellenőrzési eljárást vezetett be. Egy alkotónak mostantól egy „szelfit” kell készítenie a képen látható személyazonosító igazolványával együtt, hogy igazolja személyazonosságát. A kutatás mégis azt mutatta, hogy a kiskorú felhasználók mások azonosítóit használták, és gond nélkül hoztak létre fiókokat. Ez arra utal, hogy az életkori ellenőrzés nem elég erős.

A BBC-nek adott nyilatkozatában az OnlyFans azt mondta: „Folyamatosan felülvizsgáljuk rendszereinket, hogy azok a lehető legbiztosabbak legyenek. Ha olyan kiskorú személyről kapunk értesítést, aki jogtalan hozzáférést szerzett vagy próbált meg szerezni a platformhoz, mindig azonnali lépéseket teszünk a vizsgálat és a fiók felfüggesztése érdekében”.

Azonban egy 17 éves lány, aki elmondta, hogy hét hónapig sikerült használnia az OnlyFans-t. Bár többször jelentették és lekapcsolták a fiókját, egy idősebb barátja azonosítóját használva újra fel tudott iratkozni. Annak ellenére, hogy nem hasonlítottak egymásra, sikerrel járt. Az ehhez hasonló példák miatt az oldal mostantól megköveteli a felhasználóktól, hogy egy személyi igazolvány mellett pózoljanak, majd küldjenek be egy fényképet, amelyen az arcukhoz tartják azt.

Miért akarnak a tinik OnlyFans-fiókot?

A tinédzserek talán azért akarnak csatlakozni, mert így „könnyen” pénzt kereshetnek. Állítólag egyes alkotók akár havi 30 000 fontot is kereshetnek. A tizenévesek azonban nem értik, hogy ez nagyon kis százalék.

Bár az OnlyFans szorosan kapcsolódik a felnőtt tartalmakhoz, más tartalmakhoz nem szükséges meztelenség vagy szexuális aktusok ahhoz, hogy pénzt keressenek. A tinédzserek ezt egy lehetőségnek tekinthetik.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.