Mi az a sendit alkalmazás?

A sendit egy anonim alkalmazás, hasonlóan más alkalmazásokhoz, mint például a Yolo. Ez egy társalkalmazás, amely a Snapchattel és az Instagrammal működik, bár mindegyikhez külön alkalmazás létezik. A felhasználók kérdéseket tehetnek fel követőiknek, és válaszul anonim üzeneteket kapnak. Ha azonban szeretné megtudni, hogy ki küldte a választ, akkor ezt díjfizetés ellenében választhatja.

A sendit alkalmazás gyémántfiókjához 8,99 font/hétért történő feliratkozás „tippeket” biztosít, amelyek segítenek azonosítani, hogy ki küldte az üzeneteket. Ezek az információk azonban nem árulják el konkrétan, hogy ki küldte az üzenetet. Ehelyett az alkalmazás megmondhatja a felhasználóknak, hogy hány üzenetet küldtek, hol tartózkodnak és milyen telefont használnak. Így a felhasználó végül nem kap valódi választ.

Miért népszerű a sendit?

A barátok és követők kérdései a közösségi médiában nem új koncepció. Már a MySpace és az MSN Messenger idején is népszerű módja volt ez a másokkal való interakciónak. Ez egy módja annak, hogy kapcsolatot teremtsünk az emberekkel és megismerjük őket.

Ráadásul az, hogy névtelenül lehet válaszolni, a felhasználók talán kicsit bátrabban osztják meg őszinte gondolataikat, ami lehet, hogy jó dolog, de lehet, hogy nem. Lényegében a sendit alkalmazás használata egy kicsit izgalmasabbá teszi a Snapchat-élményt.

Mi az a sendit alkalmazás?

A társalkalmazások kockázatai

A kísérőalkalmazások – különösen az olyan anonim alkalmazások, mint a sendit – különböző kockázatokat jelenthetnek a fiatalok számára.

A Snapchat megköveteli, hogy a harmadik féltől származó alkalmazások a Snap Kitet használják a sendithez hasonló alkalmazások létrehozásához. Ez segít a Snapchatnek biztosítani, hogy a platformjukkal használt alkalmazások ne kérjenek személyes adatokat a megjelenítő neveden és a Bitmoji-n kívül. Emellett a szolgáltatási feltételeik csak ilyen típusú, harmadik féltől származó alkalmazásokat engednek használni. Ez segít a privát információk biztonságban tartásában.

De nem minden platform rendelkezik hasonló biztosítékokkal, ami azt jelenti, hogy egyes kísérőalkalmazások nem biztos, hogy olyan biztonságosak, mint az alapalkalmazás.

Emellett az anonim alkalmazások a gyermekeket kiteszik a cyberbullyingnak és a szextingnek (beleértve a gyermek-gyermek elleni bántalmazást), valamint a különböző célú és nem megfelelő tartalmú groomingnak. Mivel az olyan kísérőalkalmazások, mint a sendit, névtelenek, az elkövető azonosítása sokkal nehezebbé válik. Ez azt is jelenti, hogy nehezebb lehet megállítani vagy jelenteni a viselkedést.

Végül pedig egyes alkalmazások – mint a sendit alkalmazás esetében – pénzköltésre ösztönzik a felhasználókat. Ha heti 8,99 fontot kell fizetni, a költött pénz nagyon gyorsan összeadódik. A kortársak nyomása egyes gyerekeket arra késztethet, hogy nagy összegeket költsenek az interneten, ezért győződjön meg róla, hogy a szülői felügyelet korlátozza ezt.

Hogyan lehet a gyermekeket és fiatalokat biztonságban tartani

Ha gyermeke használja a Snapchatet, az Instagramot, a TikTokot vagy bármely más közösségi médiaplatformot, nagy az esélye, hogy harmadik féltől származó kísérőalkalmazásokat is használ. Segítsen nekik az alábbi tippek alkalmazásával biztonságban maradni online:

Ellenőrizze az életkori követelményeket: A minimum életkori követelmények azért léteznek, hogy megvédjék a fiatalokat a fejlődésüknek nem megfelelő tartalmaktól. Győződjön meg arról, hogy csak a korosztályuknak megfelelő közösségi médiaalkalmazásokat használják, és ellenőrizze, hogy a kísérőalkalmazások is megfelelnek-e a koruknak.
Beszéljen a kísérőalkalmazások, például a sendit kockázatáról: ha az osztályban mindenki más is használ egy bizonyos alkalmazást, előfordulhat, hogy ők is szükségét érzik. Ezért fontos, hogy tisztában legyenek a kockázatokkal. Tanítsd meg őket arra, hogy kritikusan gondolkodjanak arról, hogy mit enged meg az alkalmazás, és hogy egészséges kockázatot vállalnak-e.
Tekintse át, adjon hozzá vagy frissítse a szülői felügyeletet: a mobilhálózatok, az alkalmazásboltok és maguk az alkalmazások is rendelkezhetnek a gyermeke biztonságát segítő ellenőrzésekkel. Állítson be ellenőrzéseket arra vonatkozóan, hogy ki léphet kapcsolatba gyermekével, milyen tartalmakat láthat, vásárolhat-e, és mit tölthet le az alkalmazásboltból.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.