A Tumblr egy rövid formátumú mikroblog közösségi média platform. Több mint 529 millió blognak ad otthont, amelyek különféle tartalmakat tartalmaznak, például rajongói fikciókat és művészeti alkotásokat, mémeket, tanácsokat és sok mást. Általában a Tumblr arra szolgál, hogy összehozza a hasonló érdeklődésű embereket.

Hogyan működik

A Tumblr-t sokféle célra használják, és minden felhasználónak más-más célja lehet. A platform használata során a felhasználók a következőket tehetik:

  • Blogot hozhatnak létre, és videókat, fényképeket és más weboldalakra mutató linkeket tehetnek közzé.
  • Megoszthatnak tartalmakat barátaikkal és követőikkel
  • Feliratkozhatnak a platformon blogok követésére, amelyek megjelennek az irányítópultjukon, és válaszolhatnak vagy lájkolhatják az egyes posztokat (akárcsak a Facebookon).
  • Blogbejegyzések közzététele csak a platformon vagy más közösségi oldalakon, például a Facebookon, a Twitteren és az Instagramon is.

Miért népszerű a Tumblr a fiatalok körében?

A Tumblr a fiataloknak egy olyan helyet kínál, ahol új érdeklődési köröket vagy témákat fedezhetnek fel és fedezhetnek fel, különösen azokat, amelyek eléggé hiánypótlóak lehetnek. Emellett egy fedél alatt egyesíti a blogolást és a közösségi médiát, így a fiatalok valós idejű visszajelzést kaphatnak arról, amit posztolnak. Ily módon a Tumblr elősegíti a közös érdeklődési körök köré szerveződő közösség kialakulását.

A Tumblr emellett nagyon aktív LMBT+ közösséggel rendelkezik. Lehetőséget kínál a felhasználóknak, hogy felfedezzék identitásukat, és biztonságos helyen ismerkedjenek meg a közösséggel.

Mi az a Tumblr?

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.