Mi az a Fan Coil?

Ha az Ön lakó- vagy kereskedelmi ingatlana jelenleg nem rendelkezik csatornarendszerrel, és szeretné otthonát vagy üzletét a hagyományos csatornarendszer nélkül kellően hűteni és felmelegíteni, akkor érdemes megismernie a fan coil egységeket.

Mi az a fan coil egység?

A fan coil egység egy ventilátorból és egy fűtő- vagy hűtőelemből áll, hogy az év hidegebb hónapjaiban meleget, nyáron pedig hűvös levegőt biztosítson. A legtöbb esetben olyan készülékeknél használhatók, mint a csatornamentes hőszivattyúk, mivel nem kapcsolódnak a hagyományos szellőzéshez. A csatornarendszerrel nem rendelkező lakó- és kereskedelmi épületek mellett a fan coil egységek a hagyományos HVAC-egységekkel együtt is használhatók, hogy egy másik fűtési vagy hűtési forrást biztosítsanak, hogy az épületben mindenki kényelmesen érezze magát, valamint hogy csökkentsék az energiaszámlákat és a felhasználást.

Előnyök

Ami a fan coil egységek nagyszerű tulajdonságait illeti, az egyik legnagyobb előnyük az a tény, hogy gyorsan és egyszerűen telepíthetők, lehetővé téve, hogy inkább hamarabb, mint később kényelmessé váljon. Ezenkívül rengeteg lehetősége lesz arra, hogy hol helyezze el a fan coil egységet, ami azt jelenti, hogy nem kell olyan helyre telepednie, amely nem felel meg az Ön ízlésének vagy a szoba általános elrendezésének. Például felszerelheti a hőszivattyút egy rejtett mennyezeti üregbe, szabadon hagyhatja állni egy Ön által kiválasztott helyiségben, vagy rögzítheti a falhoz. Mivel cső nélküli, a fan coil egységek telepítési költségei hosszú távon is kedvezőbbnek bizonyulhatnak, mint egy hagyományos HVAC-egység ára.

De a tekercses ventilátorok minden nagyszerű tulajdonsága mellett természetesen nem nélkülözik a hátrányaikat sem. Ismerje meg ezeket, hogy kiegyensúlyozott véleményt alkothasson róluk.

Hátrányok

Ha a fűteni vagy hűteni kívánt helyiség nyitott alaprajzú, előfordulhat, hogy azt kívánja, bárcsak lenne egy másik hő- vagy hideglevegő-forrás. A fan coil egységek nem olyan erősek, mint a hagyományos HVAC-egységek. Valami más, amire gondolni kell, az a tény, hogy az egységek hűtött és melegvíz-szelepeket használnak, ami néha karbantartási problémát jelenthet. Ezenkívül felfedezheti, hogy az egység egy kicsit zajosabb, mint egy hagyományos HVAC-egység. Emiatt tegyen magának egy szívességet, és hallgassa meg az egyiket működés közben, mielőtt telepíti otthonába, hogy képet kapjon arról, mire számíthat. Végül, tudja, hogy hűtőközeg-szivárgással is foglalkozhat.

Attól függően, hogy hol él, előfordulhat, hogy az Ön földrajzi területén alacsony a harmatpont. Ha igen, akkor a fan coil egységének kondenzátumtálcára és vízelvezető rendszerre lehet szüksége, amelyet időnként ki kell öblítenie és meg kell tisztítania. Ami a készülék többi részének tisztítását illeti, a tekercsek megfelelő gondozása kicsit több könyökzsírt igényelhet, mint gondolná. Vagy kérjen tippeket egy HVAC-szakembertől, hogy megkönnyítse a munkát, vagy egyszerűen bízza a munkát szakemberre, hogy ne kockáztassa meg, hogy csak félig tisztítsa meg a tekercset.

Mi az a Fan Coil?

Fan coil energiahatékonyság

Bár a fan coil egységek általános energiahatékonysága meglehetősen jó, Önnek is ki kell vennie a részét a hatékonyság fenntartásából és maximalizálásából. Ez azt jelenti, hogy a rutinszerű karbantartást kell elvégeznie, és ügyelnie kell arra, hogy a készüléket csak rendeltetésszerűen használja. Ügyeljen arra, hogy üzemeltetés előtt olvassa át a készülék használati utasítását.

A hatékonyság tekintetében is az újabb egységek jobban működnek, mint a régebbiek. Tegyen magának és pénztárcájának szívességet, és győződjön meg róla, hogy tudja, mikor van itt az ideje, hogy a javítás helyett inkább a cserét fontolja meg, mivel a készülék kora kezd növekedni.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.