HDR, HDR10, HDR10+, mit jelent ez valójában? Nézzük meg, milyen részletek rejlenek e kifejezések mögött, és fedezzük fel a HDR-technológia átalakító előnyeit.

Mit jelent a HDR egy televízióban?

A HDR10 a HDR eredeti és leggyakoribb változata, amellyel találkozhat. Ha a gyártók ezt a kifejezést egy televízióhoz akarják társítani, akkor ez azt jelenti, hogy a televíziónak el kell érnie egy bizonyos színalulmintavételezésen, bitmélységen és egyéb tényezőkön alapuló szabványt… Egyszerűen fogalmazva, a televíziónak egy bizonyos képminőségi szabványt kell produkálnia, és ezt számos kritériumhoz mérik.

Mi a HDR10?

A HDR10 a HDR egy elterjedt változata, amelyet Full HD, 4K és akár 8K tévékészülékeken is megtalálhat. A HDR10 statikus metaadatokat tartalmaz, amelyek célja a képminőség javítása kódolt információk segítségével. Ez az okos HDR-technológia a fényszinteket úgy állítja be, hogy a normál tévékhez képest nagyobb kontrasztú és szélesebb színskálájú képeket eredményezzen, így a képek valósághűbbnek és élethűbbnek tűnnek.

Mi az a HDR10+?

A Samsung a HDR10+ technológia úttörőjeként új szabványt állított fel a HDR terén. A HDR10+ a Samsung TV-készülékcsaládok mindegyikében használatos, és pompás látványt nyújt. A HDR10+ dinamikus metaadatokat használ (a HDR10 statikus metaadatok helyett), hogy tovább javítsa a tévéjén látható fényerőszinteket és színmélységeket. Ennek eredményeképpen a TV-tartalmak hihetetlenül jól néznek ki, akár nappal, akár éjszaka nézed őket.

A legújabb Neo QLED TV-k a Samsung következő generációs Quantum HDR-ével még továbbviszik a HDR10+-t. Ez a csúcstechnológia kiváló részletgazdagsággal büszkélkedhet. A legfinomabb részleteket rögzíti mind a világos, mind a sötét területeken, hogy valódi HDR10+ képminőséget produkáljon, pontosan úgy, ahogyan azt a rendező elképzelte.

Van különbség a HDR között?

Igen! A HDR a színek és a fényerőszintek szélesebb skáláját vezeti be a szabványos dinamikatartományhoz (SDR) képest, mivel pontosan megmondja a tévének, hogy mely színeket kell megjelenítenie a megfelelő fényerősség mellett. Az SDR ezzel szemben csak korlátozott fényerő- és színtartományt biztosít, így a képek általában tompábbak és kevésbé élesek.

Ezért ajánljuk mindig a HDR10+ tévét:

– A képek élethűbbnek tűnnek a kivételes kontrasztszintekkel.
– A fényerőszintek alkalmazkodnak ahhoz, amit éppen nézel.
– Magasabb csúcsfényerősség
– Széles színskála, amely mélyebb, gazdagabb színeket eredményez
– Tisztább részletek a sötét területeken
– A legújabb TV-tartalmak HDR-re optimalizálva

Mi az a HDR TV?

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.