Hogyan ellenőrizheti a levegő minőségét a Google Maps segítségével

A Google új eszköze segít eldönteni, hogy a szabadban akarja-e tölteni a napot.

A Google iOS és Android rendszerre is bevezetett egy olyan eszközt, amely ellenőrzi a helyi levegőminőséget. A cél az, hogy segítsen megalapozott döntést hozni arról, hogy egy adott napon érdemes-e bent maradni, vagy az erdőtüzek vagy szokatlan szmog miatt elkerülni egy potenciális nyaralási célpontot, vagy jó, ha a szabadban töltöd az idődet – közölte a vállalat.

A Google új levegőminőségi eszköze a levegőminőségi indexet (AQI) fogja jelezni, amelyet a kormányzati szervek arra használnak, hogy tájékoztassák a lakosságot a napi helyi szennyezettségi szintekről. A Google Maps által bemutatott adatok a Környezetvédelmi Ügynökségtől és a PurpleAir-től, egy közösségi tudósokból álló hálózattól származnak majd, amely hiperlokális levegőminőségi adatokat gyűjt és oszt meg a nyilvánossággal.

Hogyan ellenőrizheti a levegő minőségét a Google Maps segítségével

Hogyan ellenőrizheti a levegőminőséget a Google Térképen

  • Nyissa meg a Google Maps alkalmazást iPhone, iPad vagy Android készüléken.
  • Válassza ki azt a helyet, ahol ellenőrizni szeretné a levegőminőséget.
  • A jobb felső sarokban koppintson a rétegek ikonra (két egymásra helyezett négyzet).
  • A kicsúsztatható menüben, a Térkép részletei alatt koppintson a Levegőminőségre.
  • A térképen minden egyes helyszínhez megjelenik egy színkódolt AQI-pontszám. A teljes levegőminőségi adatok megtekintéséhez koppintson egy helyszínre. Minél alacsonyabb a pontszám, annál jobb a szennyezettségi szint. Minden 50 alatti érték jónak, míg minden 300 feletti érték veszélyesnek számít.
Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.