Melyik országban található Barlee – a fura határok városa

Baarle-Nassau és Baarle-Hertog határai

Sok helyen vannak fura határok, de csak kevésnek van olyan kusza határa, mint a fehér keresztek összevisszasága, amely Baarle-Nassau és Baarle-Hertog egymásba fonódó városait jelöli.

A hollandiai Baarle-Nassau és a belgiumi Baarle-Hertog egy sor kis enklávét alkot, amelyek úgy illeszkednek egymáshoz, mint egy kirakós játék. A történelmi szerződéseknek, megállapodásoknak és földeladásoknak köszönhetően a két város közötti felosztás több mint furcsa.

Melyik országban található Barlee – a

Az egész a középkorban kezdődött, amikor e földek egy része a brabanti hercegek, egy része pedig a bredai urak, majd később a Nassaui Ház tulajdonában volt. Amikor Belgium és Hollandia megalakult, szükségessé vált a két ország közötti határ megállapítása. Baarle-ban a határmegállapítás annyira zavaros volt, hogy egy külön határbizottságra volt szükség a rendezéshez.

Végül 15 évig tartott a határ kijelölése, és a város nem volt logikusan felosztva. Olyan véletlenszerűen egymást keresztező országdarabokra osztották fel, hogy a határok gyakran kerteken és házakon keresztül futnak. Az egyik percben még Belgiumban sétálhatsz egy utcán, a következőben pedig hirtelen Hollandiában találod magad.

Néhány probléma, például az, hogy az egyik ország vasárnap bezárja a boltjait, míg a másik nyitva hagyja őket, kissé trükkössé teszi ezt a szokatlan elrendezést. De mindezek ellenére úgy tűnik, hogy az őrült határok a városok javára váltak, mivel státuszuk miatt népszerű turisztikai látványossággá váltak.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.