Hogyan töltsön le egy videót a Facebookról bármilyen eszközön

Egy videó letöltése a Facebookról lehetővé teszi, hogy saját másolatod legyen a telefonodon vagy a számítógépeden. Így könnyedén megoszthatja azt anélkül, hogy a hírfolyamát kellene görgetnie. Íme, hogyan tölthet le egy videót a Facebookról Windows vagy Mac számítógépén, illetve iPhone vagy Android készüléken.

Le lehet tölteni egy videót a Facebookról?

Letölthet egy videót a Facebookról, amennyiben az nyilvánosnak van beállítva. A Windows, Mac és Android felhasználóknak csak a videólinket kell másolniuk és módosítaniuk, míg az iPhone felhasználóknak egy harmadik féltől származó alkalmazást, például a MyMedia-t kell használniuk.

A Facebookon is van egy videó mentési lehetőség, amely akkor jelenik meg, ha a videoposzt tetején lévő hárompontos ikonra kattint. Ez azonban valójában nem menti el a videót a készülékén, hanem csupán az alkalmazásban tárolja, hogy később megnézhesse.

Hogyan töltsön le egy videót a Facebookról bármilyen eszközön

Hogyan töltse le a Facebook-videót a számítógépére

Ha le szeretne tölteni egy Facebook-videót a számítógépére, kattintson rá a jobb gombbal, és válassza a Videó URL-jének megjelenítése lehetőséget. Ezután illessze be az URL-t egy új lapra, és a www-t helyettesítse mbasic-ra. Végül kattintson rá a jobb gombbal, és válassza a Videó mentése mint…

  • Jelentkezzen be a Facebookra a számítógépén. Ezt bármelyik böngészőben megteheti.
  • Nyissa meg a letölteni kívánt videót. El kell indítania a videó lejátszását.
  • Ezután kattintson a jobb gombbal a videóra. Ekkor megjelenik egy felugró menü a Play (Lejátszás) felirattal, Némítás és Videó URL megjelenítése.
  • Ezután kattintson a Video URL megjelenítése gombra.
  • Másolja ki a videó tetején megjelenő URL-t. Ezt a Windows billentyűzeten a Ctrl + C billentyűkombinációval, Macen pedig a Command + C billentyűkombinációval teheti meg. Kattintson a jobb gombbal az URL-re, és válassza a Másolás lehetőséget.
  • Nyisson meg egy másik lapot a böngészőben, és illessze be az URL-címet a címsorba. Ezt a Windows billentyűzeten a Ctrl + V billentyűkombinációval vagy Mac számítógépen a Command + V billentyűkombinációval teheti meg. Kattinthat a jobb gombbal, és kiválaszthatja a Beillesztés parancsot is. Ekkor ne nyomja le az Enter billentyűt a billentyűzeten.
  • Az URL-címben a www-t helyettesítse mbasic-ra. Ezt úgy teheti meg, hogy az egérrel kijelöli a szöveget, majd a billentyűzeten megnyomja a Delete billentyűt. Ezután írja be vagy illessze be az mbasic-ot a www helyére. Így az új URL-nek a https://mbasic.facebook.com/… kezdetűvel kell kezdődnie.
  • Ezután nyomja le az Enter billentyűt a billentyűzeten. Ez megnyit egy új oldalt.
  • Ezután kattintson a letölteni kívánt videóra. Ez egy másik oldalt nyit meg, ahol egy egész oldalas fekete háttér előtt egy videólejátszó jelenik meg.
  • Kattintson a jobb gombbal a videóra, és válassza a Videó mentése másként parancsot.
  • Végül válassza ki a videó nevét és rendeltetési helyét, majd kattintson a Mentés gombra. Ezután megnyithatja a fájlt bármely olyan médialejátszóval, amely felismeri az MP4 fájlokat.
  • Ha mindig a VLC-t szeretné használni a videofájlok megnyitásához, itt olvashatja el útmutatónkat arról, hogyan tegye a VLC-t alapértelmezett médialejátszójává.
Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.