Hogyan láthatod, hogy ki nézi az Instagram profilodat

Az Instagram manapság az egyik legszélesebb körben használt közösségi médiaplatform, több mint egymilliárd havi aktív felhasználóval, akik naponta bejelentkeznek, hogy megnézzék a barátok, a családtagok vagy a kedvenc hírességeik által közzétett képeket/videókat. Míg az Instagram-felhasználók nagy része naponta posztol valamit, vannak jó néhányan, akik csak leskelődnek anélkül, hogy sokat posztolnának, vagy arra használják a platformot, hogy más felhasználók után leskelődjenek. Ha lelkes Instagram-felhasználó vagy, nyilvános profillal, akkor elég valószínű, hogy többször elgondolkodtál már azon, hogy „Láthatom, hogy ki nézi az Instagram-profilomat?”, mint beismernéd. Hogyan lehet tehát nyomon követni, hogy ki nézi meg az Instagram-fiókját?

Hogyan láthatod, hogy ki nézi az Instagram-profilodat

Nos, hogy pontosak legyünk, nincs egyszerű módja annak, hogy ellenőrizze, ki nézi meg az Instagram-oldalát. Az Instagram nem rendelkezik beépített funkcióval, amellyel a felhasználók ellenőrizhetnék, hogy ki nézte meg a profiljukat, és ennek nagyon jó oka van – a felhasználói adatvédelem. A Facebook tulajdonában lévő Instagram rendelkezik minden olyan adattal, amelyre szükséged lenne ahhoz, hogy ellenőrizd, ki nézte meg a profilodat, de nem osztja meg veled, mert ez a felhasználók elkötelezettségének jelentős csökkenéséhez vezethet a platformon.

Miért kérdezed? Nos, mivel az Instagram-felhasználók jelentős része csak azzal tölti az idejét, hogy más profilokat nézeget, anélkül, hogy bármit is posztolna a saját profilján, ha az Instagram kiadja az aktivitásukra vonatkozó adatokat, akkor nagyon nagy az esélye annak, hogy nem fogják annyira használni az alkalmazást, ami mindenképpen rosszat tesz az üzletnek. Annak ellenére, hogy ezek a felhasználók nem lépnek kapcsolatba másokkal az Instagramon, mégis ugyanannyi hirdetést fogyasztanak, mint mindenki más, és ha felhívják a figyelmüket a tevékenységükre, lehet, hogy teljesen abbahagyják a platform használatát.

Harmadik féltől származó alkalmazások használata annak megtekintéséhez, hogy ki nézte meg az Instagram-profilját

Vannak tehát olyan harmadik féltől származó alkalmazások, amelyekkel láthatod, hogy ki nézte meg az Instagram-profilodat? Igen, az App Store-ban és a Play Store-ban is abszolút rengeteg olyan alkalmazás létezik, amelyek elhitetik veled, hogy láthatod, ki nézte meg az Instagram-fiókodat, és megtalálhatod az Insta-stalkereidet, ha hozzáférést biztosítasz nekik az Instagram-fiókodhoz. De vajon működnek is? Egyértelműen nem.

1. SocialView for Instagram

A SocialView for Instagram az egyik olyan iPhone-alkalmazás, amely azt állítja, hogy meg tudja mutatni, ki nézte meg az Instagram-profilodat. Ha azonban végigolvasod az alkalmazás oldalán található értékeléseket, akkor azt találod, hogy valójában nem működik.

2. Profil+

A Profile+ egy másik alkalmazás, amely azt állítja, hogy meg tudja mutatni, hogy ki nézte meg az Instagram profilodat. Azonban ez az alkalmazás sem működik. Sőt, megpróbál fizetésre kényszeríteni, hogy feloldja az olyan funkciókat, mint például a „ki nézte meg az Instagram-profilomat”, annak ellenére, hogy ez nem fog működni. Az alkalmazás egyszerűen csak egy listát mutat az általad blokkolt felhasználókról, amit egyébként is láthatsz a hivatalos Instagram alkalmazásban.

Az Instagram Stories/Highlights használatával láthatod, hogy ki nézi az Instagram profilodat

Bár az Instagram nem ad hozzáférést a felhasználóknak egy olyan funkcióhoz, amellyel ellenőrizhetik, hogy ki látogatja a profiljukat, van egy olyan funkciója, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy lássák, hogy ki mindenki nézte meg a Stories és Highlights-okat. A funkciót tehát arra lehet használni, hogy ellenőrizze, ki mindenki látogatta meg nemrég a profilját. Ahhoz, hogy ezt a funkciót kihasználva felfedd az Insta-stalkereidet, mindössze annyit kell tenned, hogy a legutóbbi Instagram-történeteid bal alsó sarkában sorakozó profilkép-ikonokra koppintasz. Ezáltal megjelenik az összes felhasználó listája, akik megnézték a történetedet, beleértve azokat is, akik nem követnek téged.

Ez a funkció azt is lehetővé teszi, hogy letiltsd azokat a felhasználókat, akikkel nem szeretnéd megosztani a történeteidet, ha rákattintasz a felhasználó nevétől jobbra található menügombra, és kiválasztod a „Történet elrejtése” opciót, így könnyedén letilthatod az Instagram zaklatóidat.

Mivel az Instagram Stories 24 óra elteltével lejár, naponta ellenőrizni kell a listát (ha esetleg ilyen gyakran töltesz fel). Ha azonban hosszú távú áttekintést szeretnél kapni arról, hogy kik látogatták meg az Instagram-profilodat, akkor ugyanezt a listát ellenőrizheted a Kiemelt pillanataidon, ahol szintén megjelenik az összes felhasználó listája, aki meglátogatta a profilodat (feltéve, hogy lejátszották a Kiemelt pillanatait).

Az Instagram üzleti fiókok használatával láthatja, hogy ki nézi az Instagram profilját

Azt is láthatja, hogy ki nézte meg az Instagram profilját, ha igénybe vesz egy Instagram üzleti fiókot. Egy Instagram üzleti fiók birtokában fontos információkhoz juthatsz hozzá arról, hogy kik látogatták meg az Instagram oldaladat, de van egy bökkenő.

Egy üzleti fiókkal értékes információkhoz juthatsz hozzá a profilodat látogató felhasználókról, beleértve a tartózkodási helyüket, korosztályukat, nemüket és az online tartózkodási idejüket. A betekintések azonban nem fedik fel a profilodat meglátogató összes egyéni felhasználó nevét.

Ha ilyen adatok érdeklik, akkor személyes Instagram-fiókját könnyedén átalakíthatja üzleti fiókká. Ehhez el kell navigálnia az Instagram beállításaihoz, és rá kell koppintania az „Üzleti profilra váltás” opcióra, majd az Instagram-fiókját összekapcsolnia egy Facebook-oldallal, amelyet Ön adminisztrál.

Az Instagram ezután felkéri, hogy válassza ki, mely elérhetőségi adatokat szeretné a Facebook-oldaláról átvenni, mivel az Instagram üzleti fiókok megkövetelik, hogy a felhasználóknak legalább egy elérhetőségi adattal rendelkezzenek. Az új Instagram üzleti fiókja most már készen áll. Érdemes megjegyezni, hogy az Instagram Insights nem húzza ki a múltbeli adatokat, és csak az Instagram üzleti fiók beállítása után kezdi el az adatgyűjtést.

Hogyan láthatod, hogy ki nézi az Instagram profilodat

Hogyan láthatja, hogy ki nézte meg az Instagram történeteket

A profilodtól eltérően láthatod, hogy ki nézte meg az Instagram Stories-odat, de a történet közzétételét követő 48 órán belül. Ezt követően az Instagram elrejti azokat a felhasználókat, akik megtekintették az Instagram-sztoriját. Itt van, hogyan ellenőrizheti a nézőket.

1. Nyisd meg az Instagram alkalmazást, és koppints a bal felső sarokban lévő „A történetedre”. Ezt követően lapozz felfelé, hogy megnézd, kik nézték meg az Instagram-sztoridat. Ne feledje, hogy a „Your Story”-ra koppintva csak az első 24 órában látja a nézőket.

2. Ha meg szeretné nézni, hogy ki nézte meg az Instagram Storyját 48 órán belül, akkor létre kell hoznia egy „Story Highlight”-ot. Menj a profilodra, majd koppints a „+” gombra a jobb felső sarokban. Ezt követően válassza ki a „Story Highlight” lehetőséget.

3. Ezután válassza ki a legutóbbi sztorit, majd koppintson a „Tovább” gombra. Ezután adjon meg egy nevet a kiemelésnek, és koppintson a „Kész” gombra.

4. Most nyissa meg a Story Highlightot a profiljából, és húzza felfelé. Most már láthatja, hogy ki nézte meg az Instagram-sztoriját, de ezt 48 órán belül kell megtennie. Az alábbi képernyőképen nem mutatja a nézők listáját, mert már eltelt a 48 óra.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.