A No Frostnak köszönhetően nem képződik jég a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban. Ez azért hasznos, mert így nem kell leolvasztania a készülékeket. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan működik ez, és milyen egyéb előnyei vannak ennek a funkciónak.

Hogyan működik a NoFrost?

A No Frost funkcióval rendelkező hűtőszekrény vagy fagyasztó egy ventilátorral rendelkezik. A ventilátor kifújja a nedves levegőt a fagyasztórekeszből. Ezt követően a készülék hideg, száraz levegőt fúj vissza a fagyasztórekeszbe. Ennek eredményeképpen a jég elpárolog, és nem fog jéglerakódás keletkezni a fagyasztóban vagy az élelmiszereken. Ez azt is jelenti, hogy soha többé nem kell leolvasztania.

Mi az a NoFrost?

Mik a NoFrost előnyei és hátrányai?

A No Frost hűtőszekrénynek vagy fagyasztónak több nagy előnye is van. A legnagyobb előnye, hogy soha többé nem kell leolvasztania a fagyasztót. Ennek köszönhetően nem kell többé annyi időt fordítania a karbantartásra. A fagyasztófiókokat is könnyebben kinyithatja, és jobban megőrizheti az élelmiszereket. Egy No Frost hűtőszekrény vagy fagyasztó drágább a beszerzése, mint egy jégkárelhárítás nélküli modellé.

Mi az a LowFrost?

A No Frost alternatívájaként egyes modellek Low Frost technológiával rendelkeznek. Ez a technika szintén csökkenti a jégképződést a fagyasztórekeszben, de kevésbé jól, mint a No Frost. Ezzel a technikával évente csak 1-2 alkalommal kell leolvasztania a hűtőszekrényt vagy fagyasztót. Egy olyan modellt, amely nem rendelkezik a jégképződés megakadályozására szolgáló funkcióval, évente körülbelül 5-6 alkalommal kell leolvasztania. A Low Frost előnye, hogy ezek a modellek megfizethetőbbek, mint a No Frost modellek.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.