A HHC egy THC-rokon, amelyet a tudomány már régóta ismer, de a közelmúltig a kannabisz-használók nem sokat beszéltek róla. A HHC egy kisebb jelentőségű kannabinoid; természetesen előfordul a kannabiszban, de túl kis mennyiségben ahhoz, hogy a kivonása költséghatékony legyen. Mivel a HHC kereskedelmi célú előállítása még csak most indul be, még mindig nem széles körben ismert.

A legtöbb kannabinoid a molekulák kémiájának megváltoztatásával más kannabinoidokká alakítható. A delta 8 THC-hez és a delta 10 THC-hez hasonlóan a kereskedelmi forgalomban kapható HHC-t is a kenderből származó CBD-ből állítják elő laboratóriumban, kémiai folyamatok segítségével. A HHC-nek van egy jelentős jogi előnye a delta 8 és delta 10 anyagokkal szemben: nem THC-nek hívják.

Hogyan állítják elő a HHC-t?

A HHC-t az 1940-es években fedezte fel Roger Adams vegyész. A HHC-t úgy hozta létre, hogy hidrogént adott a THC-molekulához, és megváltoztatta annak fizikai tulajdonságait. A hidrogénezésnek nevezett folyamatot először egy 1947-es szabadalmi dokumentumban írták le.

Mi az a HHC?  A HHC egy THC-rokon, amelyet a tudomány már régóta ismer, de a közelmúltig a kannabisz-használók nem sokat beszéltek róla. A HHC egy kisebb jelentőségű kannabinoid; természetesen előfordul a kannabiszban, de túl kis mennyiségben ahhoz, hogy a kivonása költséghatékony legyen. Mivel a HHC kereskedelmi célú előállítása még csak most indul be, még mindig nem széles körben ismert.  A legtöbb kannabinoid a molekulák kémiájának megváltoztatásával más kannabinoidokká alakítható. A delta 8 THC-hez és a delta 10 THC-hez hasonlóan a kereskedelmi forgalomban kapható HHC-t is a kenderből származó CBD-ből állítják elő laboratóriumban, kémiai folyamatok segítségével. A HHC-nek van egy jelentős jogi előnye a delta 8 és delta 10 anyagokkal szemben: nem THC-nek hívják.  Hogyan állítják elő a HHC-t?  A HHC-t az 1940-es években fedezte fel Roger Adams vegyész. A HHC-t úgy hozta létre, hogy hidrogént adott a THC-molekulához, és megváltoztatta annak fizikai tulajdonságait. A hidrogénezésnek nevezett folyamatot először egy 1947-es szabadalmi dokumentumban írták le.  A hidrogénezés módosítja a delta 9 THC szerkezetét azáltal, hogy egy kettős kötést két hidrogénatomra cserél, ami megváltoztatja a molekulatömeget és stabilabbá is teszi. Mark Scialdone vegyész és a BR Brands tudományos igazgatója szerint a hidrogénezés javítja a „stabilitást és a termo-oxidatív lebomlással szembeni ellenállást” – ami azt jelenti, hogy a HHC hosszabb ideig eltartható, és kevésbé hajlamos az UV-fény és a hő okozta károsodásra.  A HHCtől betép az ember? Vannak mellékhatásai?  Ez egy kicsit trükkös. Bár a HHC technikailag nem THC, hasonló hatást vált ki – ha eleget használsz belőle. Amikor a laboratóriumban állítják elő, egy HHC tétel aktív és inaktív HHC molekulák keveréke. Az aktív HHC jól kötődik a szervezet kannabinoid receptoraihoz; a többi nem.  A gyártók még nem találták ki, hogyan lehetne költséghatékonyan elkülöníteni a magas hatásfokú HHC-t az alacsony hatásfokú ikertestvérétől, így a kereskedelmi forgalomban kapható HHC – amely a két forma keveréke – a vásárló számára egyfajta szerencsejáték lehet. A HHC-nek azonban észrevehető hatásai vannak. A felhasználók beszámolói általában úgy írják le a HHC-t, hogy a THC-tartalom valahol a delta 8 és delta 9 THC között van.  Nagyjából minden, amit a HHC hatásairól és mellékhatásairól tudunk, anekdotikus. Ennek ellenére a felhasználók a delta 9 THC-használóknál megszokott mellékhatásokról számolnak be: szorongás és paranoia, szájszárazság, száraz és vörös szemek, éhség és álmatlanság.

A hidrogénezés módosítja a delta 9 THC szerkezetét azáltal, hogy egy kettős kötést két hidrogénatomra cserél, ami megváltoztatja a molekulatömeget és stabilabbá is teszi. Mark Scialdone vegyész és a BR Brands tudományos igazgatója szerint a hidrogénezés javítja a „stabilitást és a termo-oxidatív lebomlással szembeni ellenállást” – ami azt jelenti, hogy a HHC hosszabb ideig eltartható, és kevésbé hajlamos az UV-fény és a hő okozta károsodásra.

A HHCtől betép az ember? Vannak mellékhatásai?

Ez egy kicsit trükkös. Bár a HHC technikailag nem THC, hasonló hatást vált ki – ha eleget használsz belőle. Amikor a laboratóriumban állítják elő, egy HHC tétel aktív és inaktív HHC molekulák keveréke. Az aktív HHC jól kötődik a szervezet kannabinoid receptoraihoz; a többi nem.

A gyártók még nem találták ki, hogyan lehetne költséghatékonyan elkülöníteni a magas hatásfokú HHC-t az alacsony hatásfokú ikertestvérétől, így a kereskedelmi forgalomban kapható HHC – amely a két forma keveréke – a vásárló számára egyfajta szerencsejáték lehet. A HHC-nek azonban észrevehető hatásai vannak. A felhasználók beszámolói általában úgy írják le a HHC-t, hogy a THC-tartalom valahol a delta 8 és delta 9 THC között van.

Nagyjából minden, amit a HHC hatásairól és mellékhatásairól tudunk, anekdotikus. Ennek ellenére a felhasználók a delta 9 THC-használóknál megszokott mellékhatásokról számolnak be: szorongás és paranoia, szájszárazság, száraz és vörös szemek, éhség és álmatlanság.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.