Miből készülnek a fürdőbombák?

Mi olyan nagyszerű a fürdőbombákban? Sokan élvezik az illatokat, amelyeket a fürdőhöz adnak. A legtöbbjük vidám színeket is ad a vízhez, és néhányuk még virágokat vagy más apró aromákat is tartalmaz. Egyes fürdőbombák buborékos fürdővizet is készítenek, de a legtöbbjük inkább pezsgő hatást nyújt.

Mitől pezsegnek a fürdőbombák a meleg vízben? Ennek köze van a kémiai folyamatokhoz, ahogyan készülnek. Az összetevők kölcsönhatásba lépnek egymással és a vízzel, hogy az emberek azt a hatást érjék el ezektől az illatosított gömböcskéktől.

Szóval, pontosan miből készülnek a fürdőbombák? Sok embernek és cégnek van saját receptje, de gyakran ugyanazokat az alapanyagokat tartalmazzák: szódabikarbónát, citromsavat és kukoricakeményítőt. Ezek együttesen alkotják a fürdőbombát, és a vízben pezsegnek.

Miből készülnek a fürdőbombák?

A szódabikarbóna és a citromsav egyaránt könnyen oldódik. Amikor a kettő kölcsönhatásba lép a vízben, szén-dioxid keletkezik. Ez a gáz okozza a pezsgő buborékokat, amelyeket a fürdőbombát a kád vízbe dobva láthatsz. A kukoricakeményítő lelassítja ezt a reakciót, mivel mind a szódabikarbónához, mind a citromsavhoz kötődik. Ez okozza, hogy a pezsgés tovább tart.

Természetesen sok fürdőbomba ennél a három összetevőnél többet tartalmaz. A legtöbbjükben színezékek és illatanyagok is vannak, amelyek szintén felszabadulnak, amikor a bomba feloldódik. Ezek hozzák létre azokat a színeket és illatokat, amelyeket az emberek a fürdőbombáktól elvárnak. Tartalmazhatnak olajokat és epsom-sót is.

Sok cég, például a LUSH, arra specializálódott, hogy egyedi fürdőbombákat készítsen különböző összetevőkből. Az emberek azonban otthon is szívesen készítenek saját maguknak. Az induláshoz mindössze az alapanyagokra, a hozzáadni kívánt színekre vagy illatokra, valamint egy fürdőbomba-formára van szükség. Mindent össze lehet kombinálni és a formába nyomni, hogy egyedi fürdőbombát készítsünk.

Nincs fürdőkádja? Semmi gond! A zuhanyzóbombák is egy lehetőség. Tele vannak illatanyaggal és pezsegnek, akárcsak a fürdőbombák. Amikor a tusfürdőbombák vízzel találkoznak, sűrű habbá oldódnak, amely szappanként használható.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.