Honnan tudhatod, ha valaki deaktiválja az Instagram-fiókját

Honnan tudhatod, ha valaki deaktiválja az Instagram-fiókját

Az Instagram az egyik legnépszerűbb közösségi média platformmá nőtte ki magát. Az Instagram azonban időről időre túlterhelővé válhat. Elfoglal minden szabad percet, valamint az időnket, amit produktívabban kellene felhasználnunk. Ezért sokan dönthetnek úgy, hogy legalább ideiglenesen deaktiválják a fiókjukat. Sajnos ez azt a benyomást keltheti követőikben, hogy váratlanul letiltották őket.

Nyilvános és privát Instagram-fiókok

Először is, ahhoz, hogy megtudjuk, ha valaki deaktiválja az Instagram-fiókját, meg kell tudnunk, hogy az illetőnek nyilvános vagy privát fiókja van. Ha privát fiókkal rendelkezik, nehezebb lesz megtudni. Ha ugyanis letiltják, akkor sem a böngészőben, sem az alkalmazásban nem fogod tudni megtalálni őket.

Ha tudni szeretné, hogy valaki deaktiválta-e a fiókját egy PC-n vagy asztali számítógépen, az nem különbözik attól, mintha ezt egy iPhone-on vagy Androidon tenné. Hasonló a helyzet, ha tudni szeretné, hogyan lehet letiltani az Instagram-fiókját. Bár a mobilalkalmazásban sokkal több lehetőség van, mint a PC-n, a fiók deaktiválását a PC-n kell elvégezni.

Ha az illetőnek nyilvános profilja van, akkor láthatja az összes bejegyzését. Ez akkor van így, ha képeket vagy videókat posztoltak. Ha nem, akkor azt fogja mondani, hogy „Még nincs hozzászólás”, és láthatod, hogy a hozzászólásszámlálója „0”.

Ha a felhasználónak privát profilja van, akkor azt fogja mondani, hogy „Ez a fiók privát”, és nem láthatod a hozzászólásait, még akkor sem, ha a számlálójukon több mint nulla van. Ha látod a profilját, de nem látod a hozzászólásait, akkor a fiókját nem deaktiválták.

Hogyan tudhatod meg, hogy valaki letiltott-e az Instagramon

Ezért a kulcs a hogyan lehet tudni, ha valaki deaktiválja a fiókját, hogy tudd, ha blokkolták. Ha a felhasználó nem tiltotta le a profilját, és téged nem blokkoltak, akkor meg fog jelenni a kereséseidben. Ha azonban az illető nem deaktiválta a fiókját, de letiltott téged, akkor egyáltalán nem fog megjelenni a kereséseidben.

Azokat a hashtageket láthatja, amelyek a keresett felhasználónév pontos szavait használják. Nem valószínű, hogy ezek az eredeti profilhoz kapcsolódnak. Ha azonban mégis az eredeti felhasználóhoz kötődnek, akkor az arra való koppintáskor egy olyan oldal jelenik meg, amelyen az áll: „Felhasználó nem található”. Ha ez a helyzet, akkor a felhasználó vagy letiltotta Önt, vagy törölte a profilját, vagy deaktiválta azt.

Hogyan tudhatja meg, hogy valaki deaktiválta-e a profilját?

Háromféleképpen tudhatod meg, hogy valaki deaktiválta-e az Instagram-fiókját, ha privát profillal rendelkezik:

Megkérhetsz valakit, aki egy másik fiókkal rendelkezik, hogy keresse meg az illetőt a böngészőben. Akár barátok az illetővel az Instagramon, akár nem, látni fogja a profilt. Ez akkor is működik, ha az illetőnek nincsenek posztjai, vagy ha privát fiókkal rendelkezik. Nem fog működni, ha a keresett személy a harmadik személyt is letiltotta.

Létrehozhat egy másik Instagram-profilt is egy másik e-mail címmel, hogy megnézze, meg tudja-e nézni a profilját. Így, hacsak nincs privát fiókja, láthatja a posztjait is.

Ha ismeri a pontos felhasználónevüket, akkor egy webböngésző segítségével megnézheti, hogy deaktiválta-e a fiókját. Menj a böngészőbe, írd be a ‘https://www.instagram.com/’ linket, majd írd be a pontos felhasználónevet. Az alábbi képen látható, hogyan néz ki egy deaktivált Instagram-fiók.

Mi történik, ha valaki deaktiválja a fiókját

Ha valaki úgy dönt, hogy deaktiválja a fiókját, akkor a fiókja, a profilja, a bejegyzései, a hozzászólásai és még a kedvelései is el lesznek rejtve. Azonban visszaállíthatják mindezeket az információkat, ha úgy döntenek, hogy visszatérnek a platformra. Mindössze annyit kell tennie, hogy újra bejelentkezik a fiókjába, majd az Instagram teljes mértékben visszaállítja a profilját és az információit.

A fiók deaktiválása egy jó módja annak, hogy „törölje” a profilját anélkül, hogy valójában minden információt törölne. Ezért ha valaki deaktiválta a fiókját, azt sem Ön, sem a barátai, sem egy új Instagram-fiók nem láthatja. Ha letiltotta Önt, akkor a barátai vagy az új Instagram-fiókjai láthatják (kivéve, ha őket is letiltották). A legjobb, amit tehetsz, hogy tiszteletben tartod az illető döntését, akár a deaktiválás, akár a törlés, akár a blokkolás volt az.

Harmadik fél alkalmazásai

Vannak olyan harmadik féltől származó alkalmazások, amelyek azt állítják, hogy lehetővé teszik, hogy megnézd, ki blokkolt téged az Instagramon. Ezek közé tartozik a Blockers Spy és mások, amelyek képesek általános elemzőként működni az Instagram-fiókodhoz. Ezek többsége azonban megbízhatatlan, és néhány, amely azt állítja, hogy képes megmutatni, ki blokkolt téged, valójában rosszindulatú szoftver. Valami olyasmi, mint a Blockers Spy jó értékeléseket kapott, de egy rövid próba után az alkalmazás használatához havi 20 dollárt kell fizetnie. Az Instagram köztudottan elriasztja a harmadik féltől származó alkalmazásokat, és nem csak megakadályozza a használatukat, de nem is adja meg nekik az Ön adatait (legalábbis a kis harmadik féltől származó alkalmazásoknak). Ezzel együtt egyszerűbb, olcsóbb és hatékonyabb az ebben a cikkben ismertetett módszerek használata.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.