Miért melegszik túl a telefonom olyan gyorsan?

A telefonja töltés közben melegszik fel, vagy a telefonja minden látható ok nélkül felforrósodik? A túlmelegedéssel kapcsolatos telefonproblémák hihetetlenül gyakoriak. A telefon túlmelegedésének okai eltérőek lehetnek, nagyban attól függően, hogy a telefon belső vagy külső túlmelegedésről van szó.

Telefon túlmelegedése: honnan jön a hő?

A túlmelegedő telefonnal kapcsolatban az első dolog, amit tennie kell, hogy felderíti a hőforrást:

Túlmelegszik a telefonom: külső forrás

A napon hagyta a telefonját? Ez az egyik fő oka a telefon túlmelegedésének. A napon, fűtés közelében, forró lámpa alatt hagyott vagy a tengerparton használt telefon túlmelegedhet és meghibásodhat, különösen a képernyő minőségét illetően. Ebben az esetben távolítsa el a telefont a hőforrástól, és hagyja lehűlni. Ha a tengerparton vagy árnyék nélküli területen tartózkodik, tegye a telefont a táskájába vagy egy ing alá.

Miért melegszik túl a telefonom: belső forrás

Ha telefonja továbbra is túlmelegszik, a hő forrása belső eredetű lehet. Ebben az esetben a telefon valamilyen okból kifolyólag nem képes szabályozni a működés közben természetesen keletkező hőmérsékletet. Ennek következtében az IOS vagy az iPhone túlmelegszik. Ha a hőmérséklet túl magas szintet ér el, akkor hibás működésbe kezd. Szélsőséges esetben a telefon akkumulátora felrobbanhat.

Miért melegszik túl a telefonom olyan gyorsan?

Ha ez bekövetkezik, meg kell próbálnia gyorsan csökkenteni a hőmérsékletet. Olvasson tovább arról, hogy mit tegyen, ha túlmelegszik a telefonja.

Miért forró a telefonom és miért merül gyorsabban az akkumulátor?

Észrevette, hogy telefonja túlmelegszik és lemerül az akkumulátora? Az egyik leggyakoribb ok, amely magyarázatot adhat arra, hogy miért melegszik fel a telefon és merül le az akkumulátor, a túlzott aktivitás. Amikor egy mobiltelefon működik, mint bármely más eszköz vagy elektronikus eszköz, hőt termel. Minél nagyobb tevékenységet végez a készülék, annál nagyobb hőt termel.

Ebben az esetben csökkenteni kell a telefon munkaterhelését:

  • Zárjon be minden futó alkalmazást a háttérben.
  • Az olyan alkalmazások eltávolítása, amelyek több telefonkapacitást igényelnek és/vagy amelyekre nincs szüksége vagy amelyeket nem használ.
  • A mobiljátékok például sok telefonmemóriát és kapacitást igényelnek. A túlmelegedő telefon egyik leggyakoribb oka a túlzott játéktevékenység. Ha ez a helyzet, javasoljuk, hogy zárja be a játékot, és hagyja a telefont pihenni egy ideig. Ha azt tapasztalja, hogy a hőmérséklet csökkent, akkor biztos lehet benne, hogy ez volt a túlmelegedés eredeti oka.

A telefon melegszik töltés közben

Bár sokan nem tudják, a mobil tartozékok is lehetnek a telefon túlmelegedésének okai. Ez főként annak köszönhető, hogy ezek olyan kiegészítők, amelyek bár fizikai szempontból kompatibilisek, nem mentek át a szükséges laboratóriumi vizsgálatokon.

Erre egy fő példa a telefontöltők. Bár sokuk rendelkezik a megfelelő méretekkel, anyaguk összetétele nem elég jó minőségű. Ilyen esetekben ezek a nem hivatalos töltők a telefon felforrósodását, súlyos esetben pedig az akkumulátor felrobbanását okozhatják. Ebben az esetben a hitelesített telefonszolgáltatók által gyártott töltők használatát javasoljuk. Ha például almás iPhone-od van, kerüld a nem almás töltőket.

A telefon felforrósodik és lemeríti az akkumulátort: nem hivatalos tokok

A másik ok, amiért a telefon túlmelegedhet és lemerítheti az akkumulátort, az az, hogy egyes telefonok túlságosan jó hőszigetelőkkel rendelkeznek. Ez, ami elsőre jó dolognak tűnhet, azt jelenti, hogy a telefon nem tudja elvezetni a felesleges hőt, ami szintén okozhatja a telefon túlmelegedését és kikapcsolását.

Miért melegszik túl gyorsan a telefonom: egyéb okok

Bár a telefon túlmelegedésének legtöbb gyakori okát már említettük, vannak más lehetőségek is. Ha a fentiek kipróbálása után a mobiltelefonod továbbra is forró, javasoljuk, hogy vidd el egy műszaki boltba, hogy ennek megfelelően ellenőrizni tudják.

Sok esetben előfordulhat, hogy az akkumulátor rossz állapotban van (lehet, hogy ki kell cserélni), vagy magának a készüléknek más elemei sérültek meg.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.