Mi az a Bing

A Bing a Microsoft által kifejlesztett keresőmotor. Standard webes keresést, valamint speciális keresést biztosít képek, videók, vásárlás, hírek, térképek és más kategóriák számára.

A Bing az MSN Searchből származik, amely később Windows Live Search (vagy egyszerűen „Live Search”) lett. A Microsoft 2009 júniusában nevezte át a keresőmotort „Bing”-re. A névváltoztatás a Microsoft új irányvonalát is tükrözte a keresőmotorral, amelyet a vállalat „döntési motornak” nevezett el. A Bing célja, hogy segítse a felhasználókat a fontos döntések gyorsabb meghozatalában. Ezt a fókuszt a keresőmotor szlogenje foglalja össze: „Bing és dönts”.

A Bing többféle módon különbözteti meg magát más keresőmotoroktól, például a Google-től és a Yahoo-tól. A Bing kezdőlapja például egy naponta frissülő háttérképet vagy videót tartalmaz. A háttér különböző területeire kattintva többet tudhat meg a napi témáról. A Bing emellett a Microsoft saját keresési algoritmusát használja a releváns keresési eredmények szolgáltatásához. Ezek az eredmények tartalmazhatnak „azonnali válaszokat”, amelyek a keresési találati oldal tetején hasznos információkat nyújtanak bizonyos típusú lekérdezésekhez. A keresési eredmények tartalmazhatnak továbbá a megadott kulcsszavakhoz kapcsolódó képeket, videókat, vásárlási információkat vagy híreket.

Választhat, hogy a Windows Live azonosítójával vagy a Facebook bejelentkezéssel jelentkezik-e be a Bingbe. Ha bejelentkezett a Facebookra, a Bing megjeleníti, hogy mely ismerősei „kedvelik” az adott weboldalakat a keresési eredményekben. Ha még több Facebook-integrációra vágyik, letöltheti a „Bing Bar”-t, amely közvetlenül az Internet Explorer eszköztárából biztosítja a hírfolyam frissítéseit. A Bing Bar egy kattintással hozzáférést biztosít az időjáráshoz, térképekhez, videókhoz, tőzsdei jegyzésekhez és egyéb információkhoz is.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.