Mi az a könyvjelző

A könyvjelző egy elmentett parancsikon, amely a böngészőt egy adott weboldalra irányítja. A könyvjelző a megfelelő oldal címét, URL-címét és faviconját tárolja. A könyvjelzők elmentése lehetővé teszi, hogy könnyedén elérje kedvenc helyeit a weben.

Mi az a könyvjelző

Minden nagyobb webböngésző lehetővé teszi a könyvjelzők létrehozását, bár mindegyik böngésző némileg eltérő módon kezeli azokat. A Chrome és a Firefox például egy nyitott ablakban jeleníti meg a könyvjelzőket, míg a Safari a böngészőablak oldalsávjában található listában. Az Internet Explorer a „Kedvencek” elnevezést használja a könyvjelzőkre való utaláshoz, és a Safarihoz hasonlóan a böngészőablak oldalsávjában egy listában jeleníti meg az összes kedvencét.

Könyvjelző létrehozásához egyszerűen látogasson el a könyvjelzőnek szánt oldalra, és válassza a Könyvjelzők menü Könyvjelző hozzáadása vagy Könyvjelző erre az oldalra menüpontját. Az Internet Explorerben a csillag ikonra kattintva megnyithatja a Kedvencek oldalsávot, és a Hozzáadás a kedvencekhez gombra kattintva hozzáadhatja az aktuális oldalt a könyvjelzőkhöz. A weboldal címe megjelenik a könyvjelzők listájában a weboldal faviconjával együtt, ha van ilyen. Ahogy a könyvjelzők gyűjteménye növekszik, mappákat hozhat létre, hogy a könyvjelzőket különböző kategóriákba rendezhesse.

Hasznos a gyakran látogatott webhelyek és hasznos hivatkozások könyvjelzőként való megjelölése, mivel nem kell megjegyeznie az URL-címeket. Ráadásul a teljes webcímek beírása helyett egyszerűen rákattinthat a könyvjelzőkre. Egyes böngészők még a könyvjelzőkkel ellátott oldalakat is megjelenítik az automatikus kitöltéses legördülő menüben, amikor a címsorba gépel. Ez lehetővé teszi, hogy a könyvjelzőkkel ellátott oldalakat anélkül is meglátogassa, hogy a böngészőjében megnyitná a könyvjelzők ablakát vagy oldalsávját.

MEGJEGYZÉS: A könyvjelző csak a weboldal helyét tárolja, magának a weboldalnak a tartalmát nem. Ezért amikor megnyit egy korábban elmentett könyvjelzőt, előfordulhat, hogy az oldal tartalma megváltozott az utolsó megtekintés óta.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.