Mi az a WordPress

A WordPress egy ingyenes tartalomkezelő rendszer, amelyet weboldalak készítésére és karbantartására használnak. Könnyű kezelhetősége és egyedülálló blogolási funkciói segítettek abban, hogy a legnépszerűbb blogkészítő eszközzé váljon a weben.

A WordPress webalapú felhasználói felületet biztosít a weboldalak tervezéséhez, közzétételéhez és frissítéséhez. Ahelyett, hogy HTML-t kellene írnia, egyszerűen kiválaszthat egyet a sok különböző weboldal-sablon vagy „téma” közül, amelynek a dizájnja tetszik. Ezután módosíthatja az elrendezést, és egyéni navigációs sávot építhet. Ha a webhely elrendezése elkészült, a WordPress online felületét használhatja az egyes oldalak létrehozásához. Minden oldal tartalmazhat formázott szöveget, linkeket, képeket és egyéb médiát. Az elkészült weboldalakat vagy blogfrissítéseket egyszerűen a Közzététel gombra kattintva teheti közzé.

Mi az a WordPress

A WordPress felülete megkönnyíti a webfejlesztői tapasztalattal nem rendelkező személyek számára is a weboldal létrehozását és közzétételét. A beépített blogkészítő eszközökkel egyszerűen nyomon követhetők az egyes bejegyzések, a látogatók és a felhasználói megjegyzések. Ha a WordPress beépített képességei nem elegendőek az Ön igényeihez, telepíthet különböző bővítményeket, amelyek extra funkciókat biztosítanak. Ilyenek például a közösségi média gombok, a képgalériák és a webes fórumeszközök.

Bár több ezer WordPress sablon és bővítmény áll rendelkezésre, a WordPress rendszernek még mindig megvannak a maga korlátai. Mivel sablonalapú szolgáltatásról van szó, ezért egy előre elkészített weboldalból kell kiindulnia, nem pedig a semmiből kell oldalakat létrehoznia. Ezenkívül nem tud szkripteket beilleszteni vagy adatbázist karbantartani olyan szintű ellenőrzéssel, mint amilyet egy egyéni weboldal kínál. Ezért a legtöbb vállalat és nagy szervezet még mindig kézzel kódolja a weboldalakat, vagy olyan WYSIWYG-szerkesztővel fejleszti őket, mint a Dreamweaver.

Sok magánszemély számára azonban a WordPress egy nagyszerű blogrendszer, amely kényelmes és ingyenes. A WordPressre való regisztráció vagy a szolgáltatás használata nem kerül semmibe. Még az is ingyenes, ha egyéni webhelyet vagy blogot teszünk közzé a wordpress.com tartományban (például egyéni-név.wordpress.com). Ha azonban egyéni webhelycímet szeretne, vagy extra szolgáltatásokra van szüksége, például több tárhelyre vagy prémium témákra, a WordPress „Prémium” és „Üzleti” szolgáltatásokat kínál éves díj ellenében.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.