Hogyan ellenőrizze, hogy a mobiltelefonja független-e

Ha nemrégiben vásárolt mobiltelefont, akkor az valószínűleg már függetlenített. Ha azonban már egy ideje megvan, vagy ha használt telefon vásárlását tervezi, akkor érdemes ellenőrizni, hogy függetlenített vagy sem.

Nem szeretne olyan helyzetbe kerülni, hogy a használtan vásárolt telefon nem működik a mobilszolgáltatónál.

Néhány módon meg lehet állapítani, hogy a telefon nem zárolt-e. A lépések iPhone és Android esetében eltérőek, de az alábbiakban mindkettőt végigvesszük.

Mit jelent, ha egy telefon független?

Ha egy mobiltelefon zárolt, az azt jelenti, hogy a telefon csak egy adott szolgáltató hálózatán használható, például csak a Telekom szolgáltatásán, vagy csak az Vodafon hálóztában. A szolgáltatók szoftvereket telepítenek a telefonra, hogy azt a saját hálózatukhoz rögzítsék.

A szolgáltatók azért rögzítik a telefonokat a szolgáltatásukhoz, hogy a telefonvásárlók ne tudjanak kedvezményesen megvásárolni egy támogatott telefont egy szolgáltatótól, majd gyorsan átmenni egy másik szolgáltatóhoz a szolgáltatásért. Vagy hogy megakadályozzák az újonnan vásárolt telefonok ellopását.

Jó ötlet, ha a használt telefont vásárlás előtt ellenőrzi, hogy független-e. Miért? Ha a telefon fel van oldva, akkor azzal az Ön által választott szolgáltatótól vehet igénybe mobiltelefon-szolgáltatást. Ha új telefont vásárol, akkor is ideális meggyőződni arról, hogy az független, arra az esetre, ha szolgáltatót szeretne váltani.

Ha a telefon nem független, akkor csak azon a szolgáltatónál használható, amelyhez le van zárva. Vagy hogy megakadályozzák az újonnan vásárolt telefonok ellopását.

Jó ötlet, ha a használt telefont vásárlás előtt ellenőrzi, hogy le van-e zárva. Miért? Ha a telefon fel van oldva, akkor azzal az Ön által választott szolgáltatótól vehet igénybe mobiltelefon-szolgáltatást. Ha új telefont vásárol, akkor is ideális meggyőződni arról, hogy az feloldott, arra az esetre, ha szolgáltatót szeretne váltani.

Hogyan ellenőrizze, hogy a mobiltelefonja független-e

Ha a telefon zárolt, akkor csak azon a szolgáltatónál használható, amelyhez le van zárva. Ez nagy különbséget jelenthet, ha úgy dönt, hogy használt telefont vásárol.

Ne feledje, hogy a feloldott telefon az eltérő technológiák miatt nem biztos, hogy teljesen ugyanúgy működik egy másik szolgáltató hálózatán.

Honnan tudom hogy Android telefonom függetlenített?

Módszer #1

  • Először lépjen a Beállítások menüpontba.
  • Menjen a Kapcsolatok menüpontra.
  • Menjen a Hálózatokra (esetleg a Mobilhálózatok vagy a Cellular Networks (mobilhálózatok) menüpontra, a telefon modelljétől és a használt Android operációs rendszer verziójától függően).
  • Válassza ki a Hálózatok Operátorok menüpontot. *Elképzelhető, hogy a telefon rövid időbe telik, amíg megkeresi az elérhető hálózatokat.
  • Ha megjelennek az elérhető hálózatok, a telefon valószínűleg feloldott. Hogy megbizonyosodjon róla, válasszon egyet, és próbáljon meg hívást kezdeményezni.

Ha a hálózatkeresés csak egy eredményt ad vissza, vagy ha a Hálózatok keresése opció nem elérhető a Hálózatok menüben, akkor a telefon valószínűleg le van zárva a szolgáltatóhoz.

Ne feledje azonban, hogy ez a módszer nem 100%-os pontosságú. A telefon állapotának megerősítéséhez próbálja meg ezt a következő tesztet használni. Ez egy kicsit bonyolultabb, de végleges választ ad arra, hogy a telefon zárolt vagy feloldott.

Módszer #2

Ehhez a teszthez két SIM-kártyára van szükséged a telefonodhoz két különböző szolgáltatótól.

  • Először is kapcsolja ki a telefonját.
  • Vegye ki a telefon SIM-kártyáját egy eltávolító eszközzel vagy egy gemkapoccsal. Nézze meg ezt a videót arról, hogyan állapíthatja meg, hogy egy Android telefon feloldott-e.
  • Cserélje ki a SIM-kártyát egy másik szolgáltató másik SIM-kártyájára.
  • Kapcsolja be újra a készüléket.
  • Most már láthatja, hogy a kezdőképernyő tetején megváltozott a szolgáltató neve.
  • Most tárcsázzon egy hívást.
  • Ha a hívás létrejön, a telefon feloldotta a zárolást. Ha most nem tud hívást kezdeményezni, a telefon az első szolgáltatóhoz van rögzítve. Ekkor a képernyőn megjelenhet egy üzenet is, amely elmagyarázza, hogy a telefon le van zárva.

Függetlenítve van-e az iPhone készülékem?

Módszer #1

  • Először lépjen a Beállítások, majd a Cellular menüpontba.
  • Ha a Cellular Data (Celluláris adatok) menüpont alatt látja a Cellular Data (Celluláris adatok) opciót, akkor az iPhone fel van oldva.
  • Ha nem látja a „Celluláris adathálózat” opciót a Cellular alatt, akkor a telefon zárolt.

Az iPhone állapotának ellenőrzésére szolgáló módszer azonban nem üzembiztos. Ezért javasoljuk, hogy ha teheti, használja az alábbi módszert is. Ez bonyolultabb, de biztos eredményt ad arról, hogy az iPhone le van-e zárva.

Módszer #2

Ehhez a teszthez két SIM-kártyára van szükséged az iPhone-odhoz két különböző szolgáltatótól.

  • Először is kapcsolja ki a telefonját.
  • Ezután nyissa ki az iPhone SIM-kártya foglalatát egy eltávolító eszközzel vagy egy gemkapoccsal. Ha nem tudod, hogyan kell ezt megtenni, nézd meg ezt a videót.
  • Vegye ki a telefon SIM-kártyáját, és cserélje ki a másik szolgáltató kártyájára.
  • Kapcsolja be ismét a készüléket.
  • Most már láthatja, hogy a kezdőképernyő tetején megváltozott a szolgáltató neve.
  • Most tárcsázzon egy hívást.

Ha a hívás sikerül, a telefon feloldotta a zárolást. Ha a hívás nem kapcsolódik, a telefon a másik szolgáltatóhoz van rögzítve. Ekkor a képernyőn megjelenhet egy üzenet is, amely elmagyarázza, hogy a telefon le van zárva.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.