Hogy néz ki az ekcéma

Az ekcéma az „atópiás triász” része, ami azt jelenti, hogy az ekcémás betegek gyakran allergiásak és asztmások is.

Hogy néz ki: Hámló bőrfoltok, amelyek csecsemőkorban a test bármely részén megjelenhetnek, de gyermekeknél és felnőtteknél az ekcéma gyakran a belső csuklót és könyököt, a térd mögött és a nyakon jelentkezik. A sötétebb bőrtónusú embereknél ezek a foltok hiperpigmentáltnak és barnának, vagy rózsaszínűnek vagy vörösnek tűnhetnek. A világosabb bőrtónusú embereknél vörösnek vagy rózsaszínűnek tűnhetnek.

Hogy néz ki az ekcéma
Psoriasis photo created by freepik – www.freepik.com

Kik hajlamosak rá: Az ekcémás emberek hajlamosabbak az érzékenységre, és jellemzően csecsemőkorban jelentkezik. „A legtöbb gyerek általában ötéves korára kinövi, és ha nem öt, akkor tízéves korára. Ha tízéves korukig nem növik ki, akkor általában felnőttkorukban is megmarad” -.

Hogyan kezeljük: Először is, ne vakarózzunk – ez súlyosbíthatja az ekcémát. „A legfontosabb kezelés egy helyi szteroid, valamint egy antihisztamin, például Benadryl a viszketés csökkentésére”. A fellángolások megelőzése érdekében használjon hipoallergén bőrápolási termékeket, kerülje az illatanyagokat, és rendszeresen hidratáljon, hogy megelőzze a kiszáradást.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.