Hogyan lehet érettségire jelentkezni

Az érettségi vizsgára való jelentkezés folyamata Magyarországon az alábbi lépésekből áll:

  1. Ellenőrizze, hogy megfelel-e az érettségi vizsga feltételeinek. Az érettségi vizsga feltétele Magyarországon a gimnáziumi tanulmányok elvégzése, amelyet igazoló bizonyítvánnyal kell rendelkeznie.
  2. Regisztráljon az Oktatási Hivatal (OH) által működtetett online rendszerbe. A jelentkezéshez szükség van az OH által működtetett online rendszerbe történő regisztrációra, amelynek során meg kell adnia személyes adatait és az érettségi vizsgára való jelentkezési szándékát.
  3. Fizessen a jelentkezési díjat. A jelentkezéshez szükség van a jelentkezési díj átutalására az OH által meghatározott módon.
  4. Válassza ki a vizsgára való jelentkezést. Az érettségi vizsgára való jelentkezéskor meg kell adnia, mely tantárgyakból szeretne vizsgázni, valamint meg kell határoznia a vizsga időpontját is.
  5. Küldje el a jelentkezést az OH-nak. Miután kitöltötte a jelentkezési űrlapot és fizette a jelentkezési díjat, el kell küldenie a jelentkezést az OH-nak az online rendszer segítségével.

Fontos megjegyezni, hogy az érettségi vizsga jelentkezési határideje Magyarországon általában februárban van, így érdemes időben elkezdeni a folyamatot.

hogyan lehet érettségire jelentkezni

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.