Hogyan zajlik az endokrinológiai vizsgálat

Mi az endokrinológiai vizsgálat?

Az endokrinológiai vizsgálat egy nem invazív és fájdalommentes vizsgálat, amely lehetővé teszi az endokrinológus számára, hogy értékelje, illetve nyomon kövesse az endokrin mirigyekkel, azaz a hormonokat termelő szervekkel kapcsolatos betegségeket és rendellenességeket.

Mi a célja az endokrinológiai vizsgálatnak?

A hormonok által a szervezetben betöltött különböző szerepek miatt elengedhetetlenek az anyagcsere, a szervek és a szövetek optimális működésének biztosításához. Az endokrinológus a hormonokat termelő mirigyek hibás működésével összefüggő betegségek azonosításával és kezelésével foglalkozik, amelyek hozzájárulhatnak olyan betegségek kialakulásához, mint a csontritkulás, a merevedési zavarok, a cukorbetegség, valamint olyan problémák, mint a meddőség és a menopauza szövődményei.
A vizit lehetővé teszi, hogy az endokrinológus felismerje és nyomon kövesse a pajzsmirigyet, az agyalapi mirigyeket, a mellékveséket, a petefészkeket, a heréket és a hasnyálmirigyet érintő endokrin rendellenességeket.

Hogyan zajlik az endokrinológiai vizsgálat

Mi történik az endokrinológiai vizsgálat során?

Az endokrinológiai vizsgálat 20-40 percig tarthat, amelynek során az endokrinológus információt gyűjt a páciens családi kórtörténetéről, kóros megbetegedéseiről és táplálkozásáról. Az endokrinológus áttekinti a páciens esetleges korábbi vizsgálatait, és az alapos klinikai vizsgálat után egyéb diagnosztikai vizsgálatokat is kérhet.

Vannak-e iránymutatások a felkészülésre vonatkozóan?

A felkészülésre vonatkozóan nincsenek szabályok. A beteget arra kérik, hogy hozza magával a korábban elrendelt vizsgálatokról készült jelentéseket.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.