Láttad már az oldalakon, hallottál róla, és még vágytál is rá, hogy kipróbáld a partnereddel. De mi is ez a BDSM?

Mi a BDSM?
bdsm

A BDSM meghatározása

A rövidítés egyszerű meghatározás esetén Bondage and Discipline, Sadism and Masochism – erotikus jelentőségű kifejezésekre bővül. A BDSM lényegében a megalázó szerepjátékok, a szadista fegyelmezés és a mazochista alávetettség erotikus élvezetére utal. Az ötlet lényege a perverz élvezet felfedezése a testi fájdalom vagy az erkölcsi lealacsonyítás mögött. A BDSM lényegében egy erotikus taktika, amelyet leginkább a szexben az előjáték részeként alkalmaznak.
A BDSM fogalma messze túlmutat a fent tárgyalt egyszerű terminológián. A dominancia és az alávetettség, a szadizmus és a mazochizmus eszméje nem csupán szexuális elképzelés, hanem egyesek számára lelkes életmódválasztás. Ahhoz, hogy a gyakorlatot teljesen megértsük, meg kell fejtenünk, hogy az egyes összetevők mit jelentenek erotikus gyakorlatként.

Kötözés és fegyelmezés

Míg az erőszakos okokból történő megkötözve és betömve tartást a társadalom örökre elvetette, a zárt ajtók mögött teljesen más a helyzet. Az adott gyakorlat lehetővé teszi, hogy az emberek a „Felső” (Dominátor) és a „Alsó” (Alárendelt) szerepét vegyék fel. A bondage lényegében az erotikus élvezet érdekében történő fizikai lefogást jelenti. Míg a kezdők könnyű bondage-nak hódolhatnak, amikor öveket és bilincseket használnak a végtagok összekötésére az erotikus stimuláció érdekében, addig a hardcore gyakorlók bonyolult szerkezeteket használnak a nemi szervek és végtagok összekötésére a fokozott élvezet érdekében. Az olyan eljárások, mint a fulladás szintén részei a bondage-nak.
A fegyelmezés viszont egy olyan gyakorlat, amely nem sokban különbözik a bondage-tól. Lényegében a pszichológiai korlátozást jelenti a testi büntetés szabályai által az elfogadható tartományon túlmutató viselkedésért. A büntetések köre lehet fizikai, mint például a fenekelés és a megostorozás, vagy pszichológiai, megalázó nyelvhasználat alkalmazásával. A fájdalom okozásának koncepciója az élvezetért teszi a folyamatot mindkét érintett fél számára rendkívül erotikussá.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.