Hogyan lehet befolyásolni a baba nemét

Mitől lesz a baba fiú vagy lány?

Azt, hogy a baba fiú vagy lány lesz-e, az apjától örökölt kromoszóma határozza meg. Az anyától származó petesejt mindig tartalmaz egy X (női) kromoszómát, a spermium azonban vagy X (női) vagy Y (férfi) kromoszómát tartalmaz. A petesejt megtermékenyítésekor a kromoszómák összeérnek, és ha XY kromoszómák, akkor fiú, ha XX kromoszómák, akkor lány fogantatik.

Lehet választani, hogy fiú vagy lány legyen?

Ha megnézzük a statisztikákat, az esélye annak, hogy fiú vagy lány legyen, majdnem ugyanannyi, és nincs orvosi bizonyíték arra, hogy ezt befolyásolhatnánk.
Hallhatott azonban a „Shettles-módszerről”. Az 1970-es években Dr. Shettles megállapította, hogy a női és a férfi spermiumok eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. Úgy vélte, hogy ezeknek a különbségeknek az azonosítása segíthet a pároknak abban, hogy megpróbáljanak fiút vagy lányt fogantatni.

Mikor kell szexelni

Minden a petesejtért folytatott versenyfutásról szól…
Shettles úgy találta, hogy az Y kromoszómát tartalmazó spermiumok kisebbek, gyorsabban úsznak és rövidebb élettartamúak, mint az X kromoszómát tartalmazó spermiumok. Úgy vélte, hogy ha egy pár az ovuláció idején szexel, a férfi spermiumok nagyobb valószínűséggel érik el a petesejtet a női spermiumok előtt. Ha a petesejt megtermékenyül, a párnak nagyobb valószínűséggel lesz fiú gyermeke. A női spermiumokról kiderült, hogy lassabbak, fittebbek és tovább élnek, mint a férfi spermiumok, így a termékeny időintervallumban történő szeretkezés azt jelentette, hogy még életben lesznek, hogy megtermékenyítsék a petesejtet, és nagyobb valószínűséggel foganhat kislány.
Bár ez egy lenyűgöző elmélet, az azóta végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a szex időzítése az ovulációhoz képest valójában nem befolyásolja, hogy fiú vagy lány foganjon.
Akár fiú, akár lány fogantatásában érdekelt, fontos megjegyezni, hogy minden ciklusban csak néhány nap van, amikor teherbe eshetsz.

Szexuális pozíciók

Shettles azt is felvetette, hogy az apa orgazmusának idején elfoglalt szexuális pozíció is segíthet a fiú vagy lány fogantatásának esélyeit. A mély behatolás, például a kutyapóz, azt jelenti, hogy a gyorsabban úszni képes hímivarsejtek közelebb kezdik meg a versenyt a méhnyakhoz, és nagyobb valószínűséggel érik el először a petesejtet, így fiú születik. Ahhoz, hogy megpróbáljon lányt fogantatni, Shettles azt javasolta, hogy kerülje a mély behatolást, és részesítse előnyben a misszionárius pózt.
Ez egy másik érdekes elmélet, de ismét semmi sem támasztja alá ezt az elképzelést. Dr. Michael Thomas MD (termékenységi szakértő) valójában azt tanácsolja, hogy nincsenek olyan módszerek, amelyek befolyásolnák a gyermek nemét, beleértve a szexuális pozíciót is.

Bizonyos ételek fogyasztása

A méhnyaknyálka az ovuláció idején a legspermiumbarátabb, amikor lúgosabb. Az ovuláció előtt a nyálka savasabb, ami nem ideális a spermiumok számára, és csak az erősebbek maradhatnak életben. Shettles szerint a hüvely savasabbá tétele azt jelenti, hogy az alkalmasabb női spermiumok nagyobb valószínűséggel maradnak életben, és kislány fogan. A lúgosabb környezet jobb a gyorsabb hímivarsejtek számára, és fiúgyermek fogan meg. Kipróbálhat különböző ételeket a hüvely pH-értékének befolyásolására, de nem találtunk bizonyítékot arra, hogy ez működik.

 

Hogyan lehet befolyásolni a baba nemét

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.