Hol a legmelegebb a tengerpart vize Portugáliában?

Lehet, hogy a nyár a végéhez közeledik, de ez nem jelenti azt, hogy a tengerparti kirándulásoknak véget kell vetni, hiszen Portugáliában van olyan strand, ahol a víz hőmérséklete 25 fokos – ideális hely az őszi fürdőzéshez. A Marinha da Noeirinha strandról van szó, Aveiróban, amely a jellegzetes Beira Mar negyed közelében található. Vannak, akik szerint ennek a strandnak a szokatlanul magas hőmérsékletnek köszönhetően állott vagy egészségtelen a vize. Ők azonban tévednek, mivel a víz minden nap megújul az apály és dagály hatására. Emellett tápanyagokban és ásványi anyagokban is gazdag, amelyek jótékonyan hatnak az egészségre. Nézzük meg közelebbről ezt a meleg vizű portugáliai strandot.

A Marinha da Noeirinha (ahol a strand található) három másik szomszédos kikötő egyesüléséből jött létre, amelyek a feljegyzések szerint a Moeirinha, Balacosinha és Rata nevet kapták, ahogyan az a honlapon is olvasható. Ez az egyesülés 200 éves fennállása során végig fennállt. Legalább négy városi család volt a tulajdonosa, ahol a kikötő generációk között vagy eladási folyamatok során szállt át, végül egy család tulajdonába került, majd később két unokatestvér egyenlő arányban örökölte. Időközben egy sótermelő vállalat vásárolta meg, amely több mint 30 évig elhagyatottan hagyta, majd 2016-ban ismét felújították.

Hol a legmelegebb a tengerpart vize Portugáliában?

„Kikötőnkben élvezheti a természet nyújtotta legjobbat, és, kihasználva a lehetőséget, pihenhet a csillagvizsgálóban, megismerkedhet az Aveiróban élő madárfajokkal, vagy akár megmártózhat a sós és természetes vizű medencénkben. A sótermelő területünkhöz hasonlóan a medence is közvetlenül kapcsolódik a Ria de Aveiro csatornáihoz, és vize természetes módon megújul az apály és dagály hatására, így tiszta és természetes vizet élvezhet” – mondja a szervezet, amelynek fő célja, hogy visszahozza a kézműves sógyártás kultúráját.

Mit lehet csinálni a Marinha da Noeirinha-ban?

Megmártózhat a tengerparton

Vize és agyagjai számos tápanyagban és ásványi anyagban gazdagok, amelyek jótékonyan hatnak a vérkeringésre, a bőr hidratálására, és javallott a pattanásos, allergiás, pikkelysömörös, ízületi problémákkal küzdőknek, ahol a víz a dagály emelkedésének és süllyedésének köszönhetően megújul, és maximális mélysége 1,5 méter.

Látogasson el a klinikai fürdőbe

A magas sótartalom jellemzi, a sófürdő ideális a bőr számára. A só gyógyító és fertőtlenítő erővel rendelkezik, mivel a benne lévő nátrium eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből, és még az ízületi gyulladás tüneteit is enyhíti.

Tegyen egy vezetett túrát

Szeretne többet megtudni a só történetéről? Milyen eszközöket használnak a kitermelés során? Élvezheti a tengerész által végzett élményt, aki elmagyarázza az iparág történetét, hagyományait és titkait.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.