Benőtt szőr: Miért van az arcodon és hogyan szabadulj meg tőle

Szakértőnk, Anthony Rossi bőrgyógyász és a végtelenül sok benőtt szőrszál tudásának forrása mellett segítünk kitalálni, miért van ott az a csúnya dudor – és ami még fontosabb, hogyan tüntessük el.

Mi ez a furcsa, szőrszálakat csavaró dudor az arcomon?

Úgy tűnik, hogy pseudofolliculitis barbae, vagy laikus nyelven szólva, benőtt szőrszál.

Nos, igen, azt látom. De mi ez?

Ha mikroszkopikusan megnézné a szőrnövekedést, akkor látná, hogy a szőrtüszőből (a zsák, amelyből a szőrszál kinő) kiálló szőrszál (így hívják, ha a szőrszál kilépett a bőrből). Ha ez a szőrszál kijut a bőrből, visszagöndörödik önmagára, és újra belép a bőrbe, akkor benőtt szőrszál keletkezik.

Ez azért történik, mert bizonyos szőrszálak – például a szakállszőr vagy a bajuszszőr – göndörödnek. Ha ez a göndörség különösen szoros, vagy a szőrtüsző egy bizonyos szögben áll, a szőr hajlamos visszanőni a bőrbe ahelyett, hogy felfelé és kifelé nőne.

Az arcom rendben lesz? Szeretem az arcom. Meg akarom tartani az arcom.

Ne aggódj! Az arcoddal nem lesz semmi baj. A benőtt szőrcsomók inkább csak csúnya kellemetlenséget jelentenek, és általában néhány nap alatt maguktól megszűnnek. Ennek ellenére, ha különösen tartósan benőtt szőrszálakat észlelsz, gondoskodj róla, mielőtt elfertőződik.

Benőtt szőr: Miért van az arcodon és hogyan szabadulj meg tőle

Kérem, mondja meg, hogyan lehet örökre megállítani a benőtt szőrszálakat!

A legjobb gyógymód, mint mindig, a megelőzés, ami azzal kezdődik, hogy felismeri, ha Ön különösen hajlamos a benőtt szőrszálakra. A göndör hajú emberek például hajlamosabbak a benőtt szőrszálakra, mivel hajuk nagyobb valószínűséggel göndörödik vissza a bőrük felé.

Ha gyakran fordulnak elő benőtt szőrszálak, győződjön meg róla, hogy a szőrnövekedés irányába borotválkozik – különösen a nyak és az áll környékén, ahol a legnagyobb valószínűséggel jelentkeznek ezek a bosszantó bogarak. Ha a szőr növekedési irányával borotválkozik, akkor a szőrszálak a bőrrel egy vonalba kerülnek, és nem marad hegyes hegyük, amely valószínűleg visszatekeredik a tüszőbe. Egy másik trükk, hogy borotválkozás előtt hámlasztani kell, hogy az elhalt bőr ne tömítse el a szőrtüszőt és ne ragadja meg a szőrszálat.

Ez mind nagyon hasznos, de mit tegyek azzal a csúnya vadállattal, ami most az arcomon van?

Így van. Használhatsz sterilizált csipeszt (15 percre merítsd forró vízbe), hogy segíts kivezetni a szőrt a bőrből, de ügyelj arra, hogy ne tépd ki teljesen a szőrt a tüszőből – ez azt eredményezi, hogy a bőr alól kell kinőnie, és valószínűleg a benőtt szőrszálak ciklusa kezdődik elölről.

A benőtt szőr hülyeség, és utálom, és hülyeség.
Tessék, tessék. Minden rendben lesz. Megígérjük.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.