Benőtt szőr: Miért van az arcodon és hogyan szabadulj meg tőle

Benőtt szőr: Miért van az arcodon és hogyan szabadulj meg tőle

Szakértőnk, Anthony Rossi bőrgyógyász és a végtelenül sok benőtt szőrszál tudásának forrása mellett segítünk kitalálni, miért van ott az a csúnya dudor – és ami még fontosabb, hogyan tüntessük el.

Mi ez a furcsa, szőrszálakat csavaró dudor az arcomon?

Úgy tűnik, hogy pseudofolliculitis barbae, vagy laikus nyelven szólva, benőtt szőrszál.

Nos, igen, azt látom. De mi ez?

Ha mikroszkopikusan megnézné a szőrnövekedést, akkor látná, hogy a szőrtüszőből (a zsák, amelyből a szőrszál kinő) kiálló szőrszál (így hívják, ha a szőrszál kilépett a bőrből). Ha ez a szőrszál kijut a bőrből, visszagöndörödik önmagára, és újra belép a bőrbe, akkor benőtt szőrszál keletkezik.

Ez azért történik, mert bizonyos szőrszálak – például a szakállszőr vagy a bajuszszőr – göndörödnek. Ha ez a göndörség különösen szoros, vagy a szőrtüsző egy bizonyos szögben áll, a szőr hajlamos visszanőni a bőrbe ahelyett, hogy felfelé és kifelé nőne.

Az arcom rendben lesz? Szeretem az arcom. Meg akarom tartani az arcom.

Ne aggódj! Az arcoddal nem lesz semmi baj. A benőtt szőrcsomók inkább csak csúnya kellemetlenséget jelentenek, és általában néhány nap alatt maguktól megszűnnek. Ennek ellenére, ha különösen tartósan benőtt szőrszálakat észlelsz, gondoskodj róla, mielőtt elfertőződik.

Kérem, mondja meg, hogyan lehet örökre megállítani a benőtt szőrszálakat!

A legjobb gyógymód, mint mindig, a megelőzés, ami azzal kezdődik, hogy felismeri, ha Ön különösen hajlamos a benőtt szőrszálakra. A göndör hajú emberek például hajlamosabbak a benőtt szőrszálakra, mivel hajuk nagyobb valószínűséggel göndörödik vissza a bőrük felé.

Ha gyakran fordulnak elő benőtt szőrszálak, győződjön meg róla, hogy a szőrnövekedés irányába borotválkozik – különösen a nyak és az áll környékén, ahol a legnagyobb valószínűséggel jelentkeznek ezek a bosszantó bogarak. Ha a szőr növekedési irányával borotválkozik, akkor a szőrszálak a bőrrel egy vonalba kerülnek, és nem marad hegyes hegyük, amely valószínűleg visszatekeredik a tüszőbe. Egy másik trükk, hogy borotválkozás előtt hámlasztani kell, hogy az elhalt bőr ne tömítse el a szőrtüszőt és ne ragadja meg a szőrszálat.

Ez mind nagyon hasznos, de mit tegyek azzal a csúnya vadállattal, ami most az arcomon van?

Így van. Használhatsz sterilizált csipeszt (15 percre merítsd forró vízbe), hogy segíts kivezetni a szőrt a bőrből, de ügyelj arra, hogy ne tépd ki teljesen a szőrt a tüszőből – ez azt eredményezi, hogy a bőr alól kell kinőnie, és valószínűleg a benőtt szőrszálak ciklusa kezdődik elölről.

A benőtt szőr hülyeség, és utálom, és hülyeség.
Tessék, tessék. Minden rendben lesz. Megígérjük.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.