Hogyan kell a windows 11-et gyári alaphelyzetbe állítani

A Windows 11 gyári alaphelyzetbe állítása

A Windows 11 visszaállítása lehetővé teszi bizonyos problémák kijavítását vagy a számítógép eladásra való felkészítését. Ezáltal törlődik az összes beállítása, és az összes személyes adat törlődik.

A számítógép alaphelyzetbe állításakor a Windows 11 lehetőséget kínál a személyes fájlok megtartására vagy törlésére. Az összes alkalmazást és beállítást azonban mindkét esetben törli.

Mielőtt gyári alaphelyzetbe állítjuk, érdemes biztonsági mentést készíteni az adataidról.

windows 11 alaphelyzetbe állítása

A Windows 11 visszaállítása a gyári beállításokra

A visszaállítási folyamat megkezdéséhez nyisd meg a Windows 11-ben a Beállítások alkalmazást. Ehhez nyomd le egyszerre a Windows+i billentyűkombinációt.

A Beállítások menüpontban a bal oldalsávban válasszd a „Rendszer” menüpontot.

A „Rendszer” oldalon kattints a „Helyreállítás” lehetőségre.

A „Helyreállítás” menüben a „PC alaphelyzetbe állítása” mellett kattints a „PC alaphelyzetbe állítása” lehetőségre.

Megjelenik a „Reset this PC” ablak. Ebben az ablakban válaszd ki az alábbi két lehetőség egyikét:

Megőrzöm a fájljaimat: Válassza ezt a lehetőséget az alkalmazások és beállítások törléséhez, de személyes fájljaid megtartásához.
Mindent eltávolít: Válaszd ezt a lehetőséget az alkalmazások, beállítások, sőt a személyes fájlok eltávolításához. Mindenképpen ezt a lehetőséget kell választanod, ha eladod vagy elajándékozod a a PC-d.

Megjelenik a „Hogyan szeretné újratelepíteni a Windowst” képernyő. Ha a Windows 11-et a felhőből szeretnéd újratelepíteni, válaszd a „Felhőalapú letöltés” lehetőséget. A Windows 11 helyi újratelepítéséhez válaszd a „Helyi újratelepítés” lehetőséget. Ha nem vagy biztos benne, találsz egy útmutatót a felhőalapú és a helyi újratelepítés közötti választáshoz.

Kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat a számítógép újraindításának befejezéséhez.

Ha a PC-d teljesen visszaállt, készen áll a konfigurálásra az alapoktól. Ha az alaphelyzetbe állítással egy problémát oldottál meg, légy óvatos azzal, hogy mit telepítesz és hogyan szabod testre a Windowst, különben előfordulhat, hogy újra alaphelyzetbe kell állítanod!

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.