Hogyan kell az instagram fiókot törölni

Ha úgy döntöttél, hogy törlöd az Instagramot, akár azért, mert kinőttél az insta iránti igényedből, akár azért, mert az adataidat félted. A fiók törlését a közelmúltig még az Instagram alkalmazáson belül sem lehetett megtenni.

Instagram fiók törlése az ios vagy android alkalmazás segítségével

Az iPhone-felhasználók számára a legegyszerűbb módja az Instagram törlésének az alkalmazás használata. Egészen a közelmúltig ezt még az Instagram alkalmazáson belül sem lehetett megtenni.

Az iPhone-felhasználók számára a legegyszerűbb módja az Instagram törlésének az alkalmazás használatával. Ehhez menj a profilodra, koppints a jobb felső sarokban lévő hamburger menüre, és válaszd a Beállítások menüpontot. Ezután menj a Fiókra, és görgess le a menü aljára. Ott lesz egy fiók törlése gomb

Ha megvan, akkor a gombra koppintva megjelenik egy menü, amely megkérdezi, hogy törölni vagy deaktiválni szeretnéd-e a fiókodat – ezekről a további lehetőségekről a „Instagram-fiók ideiglenes felfüggesztése” című részben olvashatsz bővebben. A fiók törlése gomb megnyomásával egy üzenet jelenik meg, amely szerint a törlési folyamatot egy bizonyos időpontig leállítható, ha újra bejelentkezel.

Hogyan kell az instagram fiókot törölni

Érintsd meg a fiók törlésének folytatása piros gombot, és az alkalmazás megnyit egy weboldalt. Itt befejezheted a törlési folyamatot, miután válaszolsz egy kérdésre, hogy miért törlöd a fiókod, és meg kell adnod a jelszavad.

Az Apple szabályai szerint az Instagram iOS-alkalmazásának lehetővé kell tennie a fiókod törlését. Tesztjeink során az alkalmazás Androidos verziójában nem mindig volt elérhető ez a lehetőség. A fiók törlése opciót a fenti, iOS-re vonatkozó utasításokat követve ellenőrizheted, de ha nincs meg, akkor a weben keresztül kell megtenned.

Instagram törlése a böngészőben

Ha nem tudod az alkalmazást használni a fiókod törlésére, akkor ezeket a lépéseket kell követned, hogy megszabadulj a fiókodtól – ezeket számítógépen vagy telefonon is követheted, feltéve, hogy böngészőt használsz.

Először is, el kell menned az Instagram speciális fiókeltávolítási kérelem oldalára, amelyet itt találsz, vagy az Instagram fiók törléséről szóló segédcikkben található linket követve. Ha nem vagy bejelentkezve az Instagram webes felületére (a legtöbben nem lesznek), akkor meg kell adnod a hitelesítő adataidat. Valójában nagyon valószínű, hogy a törlési folyamat során kétszer is meg kell majd adnod a jelszavadat, ezért valószínűleg most van itt az ideje, hogy megbizonyosodj arról, hogy tudod, mi az.

Egy olyan oldalra kell kerülnöd, amelyen a régi Instagram logó látható, és egy legördülő ablakban megkérdezik, hogy miért szeretnéd törölni a fiókodat. Attól függően, hogy melyik opciót választod, különböző linkek jelennek meg az Instagram súgóközpontjához, amely a problémák megoldását ígéri, vagy egy üzenetet, amely segítőkészen emlékeztet arra, hogy ellenőrizd, melyik fiókot törlöd.
Bármelyiket is választod, a linkek alatt lesz egy doboz, amely arra kér, hogy újra add meg a jelszavadat. Miután ezt megtetted, koppints vagy kattints a Törlés (fiók neve) feliratú gombra, és erősítsd meg, hogy biztos vagy benne.

Ahogy az Instagram a fiók törlése oldalon többször is elmondja, az adataid nem törlődnek azonnal – a Meta 30 napig megőrzi őket. De a profilod és a bejegyzéseid el lesznek rejtve az oldalon.

Ha teljesen szakítasz az Instagrammal, ne felejtsd el az alkalmazást is eltávolítani a telefonodról.

Hogyan lehet visszaállítani a törölt instagram fiókodat

Vedd figyelembe, hogy nem fogod tudni visszahozni a fiókodat, ha már több mint 30 nap telt el azóta, hogy megkérted az Instagramot a törlésre. Újra létre kell hoznod a fiókodat (a felhasználóneved felszabadul a fiókod törlése után, de lehetséges, hogy valaki elvette azt).

Ha azonban a 30 napos időszakon belül vagy, akkor visszakaphatod a fiókodat, a posztjaival és DM-jeivel együtt. Ehhez egyszerűen menj vissza az Instagramra, és jelentkezz be a hitelesítő adataiddal. Egy üzenetet fogsz látni, amelyben az áll, hogy kérted a fiókod törlését, valamint azt a dátumot, amikor az adataid eltűnnek. Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, csak nyomd meg a „Fiók megtartása” gombot.

Hogyan kell az instagram fiókot ideiglenesen felfüggeszteni?

Ha el szeretnéd távolítani fiókodat a nyilvánosság elől, de nem akarod véglegesen törölni az összes fotódat és üzenetedet, helyette felfüggesztheted fiókodat.

A Meta ismét arra kényszerít, hogy az Instagram webes verzióját használd az alkalmazás helyett, de legalább nem egy súgócikkből kell majd linket szerezned.

Miután bejelentkeztél az Instagram.com-ra, menj a profilodra, és kattints a Profil szerkesztése gombra (ha mobilböngészőt használsz, akkor a beállítások fogaskerékre kell koppintanod a lehetőséghez).
Onnan menj a Profil szerkesztése > Fiókom ideiglenes letiltása menüpontra (ez egy opció lesz a legalsó részen). A fiókod törléséhez hasonlóan itt is ki kell választanod, hogy miért függeszted fel a fiókodat, és be kell írnod a jelszavadat.

Ha újra engedélyezni szeretnéd fiókod, egyszerűen jelentkezz be újra az alkalmazás vagy a weboldal segítségével. Egy héten csak egyszer függesztheted fel a fiókodat, így ha véletlenül újra bejelentkezel a profilodba, a bejegyzéseid újra láthatóak lesznek a követőid számára.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.