Hogy néz ki a bolha pete

Hogy néznek ki a bolhapeték?

Míg a kifejlett bolhákat elég könnyen azonosítani lehet, a bolha petéket egy kicsit nehezebb felismerni.

A bolhatojások szinte mikroszkopikus méretűek – jellemzően körülbelül 0,5 milliméter hosszúak és fele ilyen szélesek. Ez körülbelül akkora, mint egy sószemcse.

A bolhatojásoknak egy puha héjjal, úgynevezett „chorionnal” rendelkeznek, amely törtfehér színű, hasonlóan a sószemcsékhez, bár oválisabb alakúak.

Mivel a bolhatojásokat könnyű összetéveszteni a száraz bőrrel vagy a homokkal, általában nem ez az első dolog, amit az állattartók észrevesznek, ha kedvencüknek bolhaproblémája van. Ha bolhapiszkot vagy tényleges bolhákat talál a háziállaton vagy a lakásban, az már sokkal nyilvánvalóbb jele a bolhafertőzésnek.

Ha szeretnéd megkülönböztetni a bolhatojást valami mástól, akkor a pöttyöt egy sötét papírlapra helyezve nagyító alatt azonosíthatja a bolhatojás jellegzetesen ovális alakját.

Hogy néz ki a bolha pete

Bolhatojás vs. bolhapiszok

Az emberek gyakran összetévesztik a „bolhapiszkot” vagy bolhaürüléket a bolhatojásokkal – pedig mindkettő a bolhafertőzés jele.

A bolhatojásokkal ellentétben a bolhapiszok sötét és morzsalékos. A bolhapiszkot úgy lehet azonosítani, ha néhány pöttyöt egy fehér papírlapra teszünk, és hozzáadunk néhány csepp vizet. Ha vörös színt lát – ami emésztett vér jelenlétét jelzi -, akkor bolhapiszokkal van dolga.

Maga a bolhapiszok valójában nem káros, és egy kíméletes fürdetéssel könnyen lemosható. A rossz hír az, hogy feltétlenül bolhaproblémát jelez, ami azt jelenti, hogy kedvencének a nagyobb probléma kezeléséhez többre lesz szüksége egy gyengéd fürdetésnél.

Hogyan néznek ki a bolhalárvák?

A bolhalárvák, amelyek a bolhatojásokból kelnek ki, törtfehér színűek, és apró, 2-5 milliméter hosszúságú férgekhez hasonlítanak. Nem könnyű őket észrevenni mert gyorsan beássák magukat a szőnyegek, repedések mélyére.

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.