Hogyan állapíthatom meg, hogy a dízel részecskeszűrőm eltömődött-e?

Ha a részecskeszűrő eltömődik korommal, vagy hiba keletkezik a rendszerben, a műszerfalon általában egy narancssárga fény jelenik meg az alábbiakban látható módon.

Hogyan állapíthatom meg, hogy a dízel részecskeszűrőm eltömődött-e?

Általában így néznek ki, egy csöves dobozban, amelynek közepén pontok vannak, bár gyártónként kissé eltérhetnek – további információkért nézze meg a kézikönyvét.

Mi okozza a dízel részecskeszűrő eltömődését?

Az alacsony sebességgel végzett rövid utazások a dízel részecskeszűrők eltömődésének legfőbb okai.

Ezért az autógyártók gyakran odáig mennek, hogy azt javasolják, hogy a városba tartó, rövid utakon közlekedő autósok dízel helyett benzines autót válasszanak (és ezért a dízelek ritkaságszámba mennek a városi autók között).

A részecskeszűrőkre egyébként a rossz szervizelés is káros hatással van.

Egy rosszul karbantartott autó dízel részecskeszűrője hamarabb meghibásodhat, mint egy jól karbantartotté, általában legalább 100 000 kilométert kell kibírniuk.

Fontos, hogy a megfelelő típusú olajat is használjuk – egyes olajok olyan adalékanyagokat tartalmaznak, amelyek valóban eltömíthetik a szűrőket.

A teljesítményváltoztatások károsíthatják a dízel részecskeszűrőt, akárcsak a rossz minőségű üzemanyag használata, vagy akár az autó gyakori alacsony üzemanyagszintű üzemeltetése, mivel az autó üzemanyag-megtakarítás céljából elkerülheti a részecskeszűrő regenerálását.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.