Honnan tudom hogy regenerál a dpf

Mi az az „aktív” regeneráció?

Felismerve, hogy sok dízelautót nem használnak olyan gyakran, hogy a nagy sebességű részecskeszűrő-regeneráció megbízható megoldás legyen, néhány autógyártó az „aktív” regenerációhoz folyamodott az eltömődött részecskeszűrő problémájának megoldására. Ilyenkor a motorvezérlő szoftver figyeli, hogy a részecskeszűrő eltömődik-e, és elindít egy folyamatot, amelynek során több üzemanyagot fecskendeznek a motorba, hogy növeljék a hőmérsékletet, és ezzel elindítsák a regenerációt.

Az aktív regenerálás körülbelül 5-10 percet vesz igénybe, és általában körülbelül 300 kilóméterenként történik, attól függően, hogy Ön hogyan vezet és milyen gyakran használja az autót. Az aktív regenerálás során észreveheti, hogy megváltozik az autó hangja – ez a hűtőventilátorok nagyobb teljesítményének és a motor gyorsabb üresjárati fordulatszámának köszönhető.

Az is előfordulhat, hogy az automatikus indítás-stop funkció nem működik, vagy erős szagot érez a kipufogóból. Ez normális, és a ciklus befejezése után autójának vissza kell állnia a normális állapotba.

Honnan tudom hogy regenerál a dpf

Az aktív regenerálás azonban nem egy bolondbiztos megoldás. Ha csak gyors utakat tesz meg az autóval a városban, könnyen előfordulhat, hogy a folyamat megszakad. Ha az aktív regenerálás félidejében kikapcsolja az autót, az problémákat okozhat, és azt jelentheti, hogy a szűrő nem lett megfelelően kitisztítva.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.