FM transmitter hogy működik

Az FM-adók egy átalakítóval működnek, amely a már meglévő forrásból, például az autó hifijéből származó hangkimenetet analóg hangjelekké alakítja át. A jeleket ezután FM-jelekké alakítják át, lehetővé téve az autósok számára, hogy a jármű rádiófrekvenciáját az adóhoz igazítsák.

Ezek az adók általában a készülék fejhallgató/fülhallgató csatlakozójához csatlakoznak, majd a jelet egy FM-frekvencia sugárzási sávján keresztül sugározzák, lehetővé téve, hogy bármelyik közeli rádió foghassa azt.

A rádióadó működése egy oszcillátortól függ, amely egy meghatározott frekvencián vivőjelet generál. A feszültségmodulátort akkor használják, ha egy adott jelet kell szabályozni.

A frekvencia az előre meghatározott frekvenciájú jelet sugározza, ha a modulátor nincs jelen. Ezután egy antennán keresztül az FM-jelet később az űrbe küldik.

A jel útja szinuszhullámokkal kezdődik. Nincs benne kódolt információ, mielőtt útnak indulna. Amikor elektromágneses hullámokat kap, az információ kódolva van.

Amikor a hangot szinuszhullámokká alakítják és elküldik, megtörténik a rádiójelek küldésének folyamata. A szinuszhullámok FM-vevőkészülékeknek való sugárzásához az emberek frekvenciamódosítással változtatják meg a hosszukat.

Az a tempó, amellyel az elektromos jeleket a műsorszóró antennán keresztül tolják, közel van a vivőfrekvenciához. Ez a mozgás elektromágneses mezőt hoz létre, amely elektromágneses hullámokat bocsát ki.

FM transmitter hogy működik

Ezeket a generált vivőhullámokat egy adott vevőantenna által befogott frekvencián küldik ki. Így az antenna kétségtelenül jelentős mennyiségű rádiójelet kap.

A kívánt csatorna beállítható, vagy a kívánt rádióállomás frekvenciája egy tuner segítségével állapítható meg. A rádió érzékelője ezután az adott rádióállomás szinuszhullámát hanggá alakítja, amelyet az erősítő felerősít. Egy erősebb toronnyal rendelkező rádióállomás lefedettsége valószínűleg jobb lesz.

Manapság már kaphatók beépített antennával ellátott rádiók, amelyek olcsók. Vannak olyan rádiók is, amelyeket az interneten keresztül lehet közvetíteni. A rádióhullámok alapvető fontosságúak a navigációs műholdak és a GPS-hálózat számára, kezdve az alapvető rádióátvitellel.

A Bluetooth FM-adók különleges példái az alapvető frekvenciamodulációs (FM) technológia kiterjesztésének. Lehetővé teszik, hogy hozzáférjen a továbbított frekvenciához a kívánt jelek vételéhez a hangkimenet növelése érdekében. Tehát akkor hogyan működik egy Bluetooth FM adó?

Mindössze annyit kell tennie, hogy megkeres egy új FM-állomást az autórádión, és ráhangolja a rádiót. Az autó hangszórói segítenek a megfelelő hangerő elérésében, és máris hallgathat zenét az okostelefonján, amely az autó hangszóróján fog szólni.

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.