Hogy legyen illatos a kutya

Hogy ne legyen büdös a kutya

1. Magas minőségű táplálékkal etessük

Az étrend az egyik tényező, amely befolyásolja kutyád szagát. Ha tehát természetes módon szeretnéd javítani kutyád szagát, kerüld a gyenge minőségű ételeket. Ehelyett adj több nyers húst és kutyabarát gyümölcsöket és zöldségeket a kutyád étrendjébe. Néhány friss fűszernövény, például petrezselyem is segít semlegesíteni a szagát.

2. Ápold a kutyust

A kutyák magukat ápolják, de ez nem jelenti azt, hogy nincs szükségük a segítségedre. Segíts a kutyádnak tisztán (és egészségesen) maradni a következőkkel:

  • Rendszeresen keféld meg kutyád szőrét, hogy megelőzd a kellemetlen szagokat és a vedlést.
  • Óvatosan öblítsd le a kutyád bundáját és lábait, miután a kinti játéktól koszosak lettek.
  • Fürdesd meg a kutyád szükség szerint (ajánlásokat kérj az orvostól).
  • Óvatosan távolítsd el a kutyád szeme körüli szennyeződéseket és csipát egy puha, nedves ruhával, amikor látod hogy megjelent.
  • Néhány hetente töröld át a kutya fülét, szőrét és a fülkagylóját egy tiszta, nedves ruhával.
  • Szükség szerint nyírd meg a szőrét és a kutya mancspárnái közötti szőrt.
  • Rendszeresen vágd le a kutya körmeit, és gondoskodj a mancsok ápolásáról.

Hogy legyen illatos a kutya

3. Rendszeresen mosd ki a fekvőhelyét

Nem számít, hol alszik a kutya, az ágyneműjét rendszeresen tisztítani kell a szagok elkerülése érdekében. A kosz, a baktériumok, a poratkák, a bőrsejtek, a szőr, a környezeti szennyeződések és még az élősködők is felhalmozódhatnak a piszkos kutyaágyban. Ezért gyakran mosd ki a kutya fekvőhelyét.

A Cleveland Clinic szerint a kutyák gombás organizmusokat is behozhatnak az ágyba – például olyanokat, amelyek rühességet okoznak -, ami újabb ok arra, hogy gyakran moss ágyneműt!

4. Ne felejtsd el megmosni a (kutya) fogait!

A kutya fogainak rendszeres mosása egy másik módja a kellemetlen kutyaszag elkerülésének. Megakadályozza a lepedék és a fogkő felhalmozódását, nem is beszélve az ínygyulladásról és az ínybetegségekről. Kutyája fogmosásához egyszerűen használhat vizet, vagy speciális kutyafogkrémet.

A fogkő (fogkő) és a szuvasodás (fogszuvasodás) rossz leheletet okozhat a kutyáknál.

5. Ellenőrzés az állatorvosnál

Előfordul, hogy a kutyák bűzös szagát mögöttes egészségügyi állapot okozza, amely kezelésre szorulhat.

Ha tehát kutyád valóban büdös, bölcs ötlet, ha elviszed az állatorvoshoz egy teljes kivizsgálásra.

Beszélj az állatorvossal a tapasztalt rossz kutyaszagról, és ő valószínűleg meg tudja mondani az okát, további vizsgálatokat végez, és szükség esetén ajánlásokat, kezelést vagy gyógyszeres kezelést ad.

Ha kutyádnak valóban olyan egészségügyi problémája van, amely miatt rossz szagot áraszt, a korai felismerés és kezelés kulcsfontosságú a hosszú és egészséges közös élethez!

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.