Hogyan kell hullahoppozni

Mielőtt elkezdenéd, van néhány dolog, amire szükséged van:

A megfelelő méretű karika.

A legfontosabb, hogy a megfelelő méretű hulahoppkarikára van szükséged. Ha már próbáltál egy kisgyerek karikát és úgy érezted, hogy kudarcot vallottál, ne félj, nem te vagy a hibás, hanem a karika! A megfelelő méretű karikának a földtől körülbelül a köldöködig (vagy azon túl) kell érnie. Ha egy játékboltból, sportboltból származó gyerekkarikát próbálsz használni, azzal biztosan nem fog menni ha nem vagy gyerek, forditva is igaz természetesen.

Megfelelő hely

Ha már megvan a megfelelő méretű karikád, ha bent akarsz hulahoppozni, akkor szabadits fel egy kis helyet, hogy ne csapódj bele mindenbe, ami körülötted van. A szabadban a parkba vagy a strandra mész, akkor szinte mindenhol lesz elég helyed.

hogyan kell hullahoppozni

Most pedig bontsuk le a hullahoppozást egyszerű lépésekre:

  • Állj úgy, hogy a lábad vagy csípőszélességben, vagy kissé egymás előtt legyen.
  • Nyomd a karikát a hátad kis részéhez, vízszintes síkban.
  • A karikát laposan, de határozottan nyomd meg a kezeddel abba az irányba, amelyik intuitívan a legjobbnak tűnik. A karikának többször meg kell forognia a tested körül, még akkor is, ha a testeddel nem végzel semmilyen mozgást.
  • Amint megpörgeted a karikát, ritmikus lüktesd a törzsedet, előre-hátra tolva, ha egyik lábad a másik előtt van, vagy oldalra-oldalra, ha a lábak párhuzamosak.
  • Ha elsőre nem sikerül… tudod, mit mondanak. Vedd fel a karikát, nyomd a hátad kis részéhez, nyomd határozottan és laposan egy irányba, és azonnal gyújts be egy testpulzust, hogy a karika ne essen le.
Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.