Hogyan kell a gránátalmát enni

Keresd a dús, kerek gránátalmát. A tárolás során kiszáradnak, és az idősebb példányok már kissé zsugorodni kezdenek, mivel a vastag héj kezd bezáródni a magokra. A gránátalmáknak méretükhöz képest nehéznek kell lenniük, és nem szabad, hogy vágások vagy zúzódások legyenek rajtuk.

A gránátalma nem érik be a szedés után, de éretten könnyen megzúzódik. Ez azt jelenti, hogy sok gránátalmát kissé éretlenül szednek. A valóban érett, friss gránátalmát sokkal nagyobb valószínűséggel találhatod meg a termelői piacokon.

Vágd gránátalma tetejét, ügyelve arra, hogy a tetejéből annyit vágj le, hogy az alatta lévő élénkpiros magok láthatóvá váljanak.

Egy éles késsel vágd át a gránátalma héját a szárától a végéig, a magok között a közepétől a héjig tartó fehér részek mentén – hat résznek kell lennie, amelyek között bevághatsz. Figyeljünk arra, hogy a gránátalmába vágunk, de nem keresztül a gránátalmán.

Húzd szét a gránátalmát félbe. Kövesd a gránátalma fehér maghéj által elválasztott részeit, amennyire csak lehetséges (ez az a rész, ahol a gyümölcs a legtöbb esetben természetes módon szét fog húzódni), és hasznád segítségül a vágásokat.

Hogyan kell a gránátalmát enni

A könnyebb kezelhetőség érdekében törd a gránátalma szeleteket kissé kisebb darabokra. A legjobb, ha ezt egy tiszta munkafelület vagy tál fölött csinálod mivel néhány mag hajlamos ebben a szakaszban kihullani a gránátalmából.

Hámozd le és dobd ki a gránátalmamagokat borító fehér hártya darabkáit.

Egy tiszta munkafelületen vagy tálon dolgozva forgassuk „kifelé” minden egyes gránátalmaszeletet. Fogd meg a széleket, és húzza vissza magához, hogy a magokat kinyomd a tál felé.

Óvatosan dörzsöld vagy „pattintsd” le minden egyes magot a gránátalma magházáról vagy belső héjáról. Az érett gránátalmamagok viszonylag könnyen leválnak a héjról, bár előfordulhat, hogy a magok végeinél, ahol a magok a héjhoz kapcsolódtak, el kell távolítania egy kis maghéjat.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.