Hogyan műküdik a QR-kód?

Alapvetően a QR-kód ugyanúgy működik, mint a vonalkód a szupermarketben. Ez egy géppel beolvasható kép, amely azonnal leolvasható az okostelefon kamerájával. Minden QR-kód fekete négyzetekből és pontokból áll, amelyek bizonyos információkat jelölnek. Amikor az okostelefon beolvassa ezt a kódot, az információt lefordítja valami olyanra, amit az emberek könnyen megérthetnek.

Egészen egyszerűen a QR-kód egy kódolt adat. A QR-kód adatai lehetnek alfanumerikusak, numerikusak, binárisak vagy kanji-k (a kanji a kínai írásjegyek egy formája, amelyet a modern japán írásrendszerben használnak).

Bár ez a QR-kód működésének technikai magyarázata, ennél sokkal fontosabb, hogy a QR-kódokat egy gombnyomással beolvassa az a világszerte több százmillió ember, aki naponta okostelefont használ. Ez teszi őket nagyszerűvé a marketingesek számára.

Ha valaha is beolvasott már QR-kódot az okostelefonjával, valószínűleg észrevette, hogy rendkívül gyorsan beolvasható (itt egy-két másodpercen belül beszélünk). Ez a QR-kódokat rendkívül egyszerűvé teszi a tárolt információkhoz való azonnali hozzáférést.

Hogyan műküdik a QR-kód?

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.