Hogyan űzzük el a macskákat

Távolítsa el az élelmiszerforrásokat

A kóbor macskák minden olyan területen maradnak, ahol bőséges az élelem. Kerülje a saját háziállatainak szabadban történő etetését, és fedje le biztonságosan a szeméthulladékokat, hogy a nemkívánatos macskák ne férjenek hozzá az ételhez. Ne tegyen húsmaradékot a komposzthalomba.

Távolítsa el a menedéket

Minden vadon élő állatnak szüksége van biztonságos helyre, ahol aludni és felnevelni tudja kicsinyeit. Deszkázza be a régi fészerekben vagy garázsokban, a teraszok vagy tornácok alatt lévő lyukakat, illetve az olyan egyszerű menedékhelyeket, mint a fahalmok vagy ablaknyílások, hogy ne nyújtson menedéket a vadmacskáknak.

Kényelmetlenséget teremteni

A macskák, különösen a jól gondozott háziállatok, arról híresek, hogy szeretnek pihenni, és az udvar kényelmetlenebbé tétele elriaszthatja a látogatókat. Töltse fel a virágágyásokat és azokat a területeket, ahol a macskák lustálkodnak, éles kaviccsal, tojáshéj darabokkal vagy egy réteg tyúkhúrral, hogy a talaj kényelmetlen legyen.Ne tegyen húsmaradékot a komposzthalomba.

Távolítsa el a „csábítást”

A még nem nevelt hímek vonzódnak a tüzelő nőstény macskákhoz. Azok az állattartók, akik ivartalanítják nőstény macskáikat, kevésbé vonzzák a kóborló hímeket. A nem ivartalanított nőstényeket a tüzelési ciklusuk alatt a lakásban kell tartani.

Hogyan űzzük el a macskákat

Használjon kereskedelmi forgalomban kapható riasztószert

A macskáknak nagyon éles a szaglásuk és az ízlelésük, és a kereskedelmi forgalomban kaphatóak a nem kívánt macskák elriasztására alkalmas taszítószerek. A virágágyásokba vagy kertekbe szórható természetes űzőszerek közé tartoznak a molygolyók, az ammóniával átitatott rongyok, az őrölt mustár, a cayenne-i bors, a citrusfélék héja, a kávézacc és a citrus alapú spray-k. A legjobb hatékonyság érdekében a taszítószereket erős esőzések vagy hosszabb időszakok után alkalmazza újra.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.