Hogyan lehet desztillált vizet csinálni

A lényeg a következő: A vizet (folyadék) felmelegítjük, vízgőzzé (gáz) alakítjuk, majd a kondenzációt jég (szilárd) segítségével összegyűjtjük. Olyan, mint a középiskolai természettudomány órán. Valószínűleg mindent megtalálsz a konyhádban, amire szükséged van. Egy nagy fazék fedővel, egy kisebb fazék, víz, jég és sütőkesztyű a forró edények kezeléséhez.

Egy kis időbe telik, amíg ez a tudomány végbemegy, úgyhogy készülj fel rá. Az alábbi példámban 8 csésze vízzel kezdtem a nagy fazékban. 1 óra elteltével körülbelül 1 1/4 csésze desztillált vizet készítettem. 3 liter desztíllált víz készítéséhez körülbelül 13 óra desztillálási időre lenne szükség.

Ha követi ezeket a lépéseket, akkor közel 100%-os hatásfokot kell elérnie, de bármilyen mennyiségű desztillált vizet szeretne a végén, győződjön meg róla, hogy további vizet ad hozzá, hogy ne egy üres edény(ek)et melegítsen a folyamat végén, ami károsíthatja a főzőedényeket.

Először is, helyezze a nagy fazekat a tűzhely égője fölé, és adjon hozzá 8 csésze vizet. Ezután helyezze a kisebb edényt a nagy edénybe. Ekkor a kisebb edénynek a víz tetején kell úsznia. A vízgőz keringtetésének kulcsa a nagy fazék belsejében a légáramlás. Ügyeljen arra, hogy a kisebb edény körül bőven legyen hely, mind az oldala körül, mind pedig a kisebb edény és a nagyobb edény teteje között.

Ezután állítsa az égőt valahol a közepes és a közepesen magas hőfok közé. Igyekeztem a hőfokot egyenletes pároláson tartani – valahol 90 és 100 fok között -, és nem forralni. A magasabb hőmérsékleten való futtatás nem eredményez gyorsabb folyamatot, de gyorsabban felmelegíti a fedél hideg oldalát, és megnehezíti a berendezés általános kezelését.

Miután bekapcsolta az égőt, helyezze a fedelet fejjel lefelé a nagy fazékra. A fedelek általában középen magasabbak, mint a széleken. A fedél megfordításával a kondenzált desztillált víz lecsoroghat a fedél közepére és a kisebb edénybe. Ha mindezzel megvagyunk, hozzunk jeget, és töltsük meg a megfordított fedél tetejét jéggel. A fedél két oldalán lévő hőmérsékletkülönbség felgyorsítja a kondenzációs folyamatot.

Hogyan lehet desztillált vizet csinálni

Ne feledje, a desztillált víz készítése egyszerű (és szórakoztató!), de tápanyaghiánya miatt rossz választás mindennapi ivóvíznek. De ha otthon ragadtál, és valamelyik eszközödhöz szükséged van rá, érdemes kipróbálnod a készítését.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.