Hogy lehet barátságossá nevelni egy kiscicát

1. lépés
Tartsd kézben a cicákat naponta néhány percig, amíg 4-6 hetesek nem lesznek. Ebben a szakaszban megtanítod őket arra, hogy elfogadják az illatodat és az érintésedet, de nem akarod felzaklatni az anyát, ezért tartsd rövidre a csak magadnál, és hagyd egyedül a kis családot, hogy az idő nagy részében kötődjenek, aludjanak és egyenek.

2. lépés
Tölts hosszabb időszakokat az egyes cicákkal egyedül, miután 4-6 hetesek lettek. Elkezdheted tartani őket, amennyit csak elviselnek, de kerüld, hogy arra kényszerítsd őket, hogy mozdulatlanul üljenek. Kombináld a simogatást játékidővel. Használj macskajátékokat, hogy interakcióba léphessen velük. Próbálj meg napi játékfoglalkozásokat beütemezni a cicáiddal. Az emlékezetük rövid, és szükségük lesz az emlékeztetőre, hogy milyen szórakoztató lehet az emberi társaság.

3. lépés
Napközben helyezd át a cicák kisállat-hordozóját a ház forgalmasabb részeibe, hogy megfigyelhessék a napi rutinjaidat. Ha már hozzászoktak a rutinhoz, kiengedheted őket, hogy csatlakozzanak, de kezdetben a cicák biztonságosabbnak fogják érezni magukat a saját helyükön.

4. lépés
Mutasd be a cicákat más embereknek. Azt szeretnéd, ha nem csak veled barátkoznának, ezért más emberekkel is játszaniuk kell. Ez különösen fontos, amikor a cicákat a gyerekekkel való játékra szocializálod, de győződj meg róla, hogy felügyeled az interakciót. Mind a cicákat, mind a gyerekeket meg kell tanítani arra, hogy szépen játsszanak.

5. lépés
Tanítsd meg a cicákat a jó modorra azzal, hogy leállítod a játékot, ha harapnak, vagy a karmaikat használják a könnyedebbnél könnyedebb játékban. Segíthetsz a cicáknak (és magadnak) azzal, hogy babakörömcsipesszel rövidre vágod a karmaikat. Ezzel nem csak azt akadályozod meg, hogy megsebesítsenek téged vagy az ismerőseidet, de megtanulják elfogadni a nyírási folyamatot, ami megkímél téged a fejfájástól, amikor nagyobbak lesznek.

Hogy lehet barátságossá nevelni egy kiscicát

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.