Hogyan kell ösztönözni a kölyökkutyát kakilásra

1. lépés
Növelje a rosttartalmat kölyökkutyája étrendjében. A tökkonzerv tele van rosttal, és kezeli a rosthiányos székrekedést. Adjon hozzá egy teáskanál tököt kutyája 5 kgnyi testsúlyára vetítve. Az őrölt sötétzöld leveles zöldségek 10 kilogramm kutyája testsúlyára mért 1 teáskanálnyi mennyiségben egy másik lehetőség. A Healthy Pets azt javasolja, hogy száraz kutyatáp helyett nyers és házi készítésű ételeket etessen kiskutyájának. A Metamucil, egy vény nélkül kapható termék szintén növelheti a rosttartalmat a kutya étrendjében az ASPCA szerint.

2. lépés
Növelje kölyökkutyája fizikai aktivitását. Vigye el kiskutyáját egy 30 perces sétára reggel és egy 60 perces sétára este. A legtöbb kiskutya játék után hamarosan bilire megy, mert a táplálék gyorsabban halad át az emésztőrendszeren, ha a kölyök aktív.

3. lépés
Mindig biztosítson friss vizet. A kiszáradás a székrekedés gyakori oka. A vízhiány az emésztőrendszerben kiszáradt széklethez vezet. Győződjön meg róla, hogy friss víz áll rendelkezésre a testmozgás alatt és után — különösen melegben.

4. lépés
Adjon állatorvos által jóváhagyott székletlágyítót vagy hashajtót. Többféle hashajtó létezik, amelyek serkentik az emésztőrendszert, hogy a kölyökkutyának székletürítése legyen. Ha a széklet száraz az állatorvosok gyakran választanak olyan lágyítót, amely nedvességet ad a székletnek.

5. lépés
Forduljon állatorvoshoz, ha a székrekedés két napon belül nem szűnik meg. Valahol az emésztőrendszerben kialakult blokk okozhat székrekedést. Ha a kiskutya lenyel egy olyan tárgyat, amely megakadályozza, hogy a kölyök székletet ürítsen, az orvosi vészhelyzet, amely gyakran műtétet igényel.

Hogyan kell ösztönözni a kölyökkutyát a kakilásra

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.