Honnan lehet megtudni milyen idős a kiscica

1. lépés
Ellenőrizze a kicsik pocakján a köldökzsinór jeleit. A köldökzsinór maradványai körülbelül akkor hullanak le, amikor a cicák elérik a 3 napos kort.

2. lépés
Vizsgálja meg a cicák szemét. Az 1 hetesnél fiatalabb kiscicáknak csukott szemei lesznek. A szemek 1 és 2 hetes kor között kezdenek kinyílni.

Ha a kiscicák szemei kinyíltak, kék színűek lesznek. Ez 6-7 hetes koruk körül változik át más színűre, például sárgára vagy zöldre. Ez alól kivételt képeznek a természetesen kék szemű macskák, mint például a sziámi vagy a himalájai.

3. lépés
Nézze meg a cicák fülét. A fülek 3 napos és 1 hetes koruk között kezdenek kibontakozni. A cicák füle egyenesen áll, amikor a cicák körülbelül 3 hetesek lesznek.

4. lépés
Ellenőrizze a cicák fogait, ha vannak. A kicsik 3-4 hetes koruk körül kapják meg a tejfogaikat. A 6 és 8 hetes koruk között mind a 26 tejfoguknak meg kell lennie.

A cicáknak 4 és 6 hónapos koruk között nőnek ki a 30 foguk.

5. lépés
Figyelje meg a cicákat séta közben. A 2 hetesnél fiatalabb kiscicák kúsznak, míg a 2 és 3 hetesek közöttiek már képesek járni, bár ilyenkor még kissé imbolyognak. A 3 és 4 hetes kor között a kicsik már tudnak szaladgálni, az 1 hónaposnál idősebbek pedig már sokkal biztosabban állnak a lábukon.

6. lépés
Hasonlítsa össze a kiscicák méretét egy felnőtt macskáéval. A nagyon fiatal, legfeljebb 2 hónapos kiscicák kis szőrpamacsoknak tűnnek. Egy olyan cica, amely körülbelül fele akkora, mint egy azonos nemű és fajtájú felnőtt macska, körülbelül 4-6 hónapos lehet. Az, amelyik majdnem akkora, mint egy felnőtt, 8 és 12 hónapos kora között van.

7. lépés
Mérje meg a cicákat baba-, kisállat- vagy konyhai mérleggel, attól függően, hogy milyen mérleg áll rendelkezésére. Születéskor a kiscicák súlya 85 és 100 gramm között van születéskor.

2 hetes korukra általában a születési súlyuk kétszeresét érik el, 8 hetes korukra pedig valószínűleg 0.8 – 1 kg-ot fognak nyomni.

Honnan lehet megtudni milyen idős a kiscica

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.