Hogyan készítsünk házi készítésű kutyariasztót

Lehet, hogy az ember legjobb barátai remek társaságot jelentenek, de az biztos, hogy a kertekben és a kárpitokban pusztítást tudnak végezni. Bármilyen okból is szeretné távol tartani a kutyát, számos olyan kutyariasztó szer létezik, amely könnyen és olcsón elkészíthető otthon.

A felsoroltak mindegyike 100 százalékban biztonságos a kutyák és a környezet számára:

  • Citrusfélék. A kutyák borzalmasnak találják a citrusfélék szagát. Megvédheti a kertjét, ha narancs- vagy citromszeleteket helyez el a virágágyásban. Hogy távol tartsa kutyáját a bútoroktól, helyezzen egy pohár citromos vizet egy közeli asztalra, vagy permetezze be a bútorokat a keverékkel.
  • Cayenne paprika. Bár a cayenne-bors nem árt a kutyájának, irritálja a szemét, az orrát és a torkát. Hogy távol tartsa kutyáját a virágágyástól, őröljön fekete bors és cayenne-bors keverékét, és szórja szét a kertjében. Jó trükk arra, hogy kutyád elkerülje a kárpitot, ha cayenne-borsot szórsz a potpourriba, vagy egy tál díszcsilit hagysz a kanapé mellett.
  • Ecet. A kutyák erősen nem kedvelik az ecet szagát. Az ecet potenciálisan veszélyes lehet a növényekre, ezért ne fújjon ecetet a kertjébe. Ehelyett öntsön fehér ecetbe biológiailag lebomló kávéfiltereket, és hagyja őket a napon száradni. Ha teljesen megszáradt, vágja a szűrőket vékony, körülbelül fogpiszkáló hosszúságú csíkokra. Ha a csíkokat szétteríted a kertedben, az elriasztja a kutyát, és lehetővé teszi, hogy virágaid virágozzanak.
  • Mustárolaj. A kutyák utálják a mustárolaj szagát és ízét, ezért fújja be vele azt a területet, amelyet szeretne, hogy kutyája elkerüljön, és nézze meg, hogyan fejti ki hatását.
  • Kutyakaki. Próbáld ki, hogy kutyád kakiját helyezed el az általa ásott lyukakba, és fogadni mernék, hogy nem fog többé beleásni. Helyezzen el néhányat a kedvenc ásási helyei körüli lyukakba, és figyelje meg, ahogy elveszti az érdeklődését a saját ürülékével való találkozás iránt.
  • Kávézacc. A kávé egy másik olyan szag, amit a kutyák nem kedvelnek – és a kávézacc is remekül hat a kerti talajra. Csak szórja el a talaj tetején, és a kutyája távol marad.

Hogyan készítsünk házi készítésű kutyariasztót

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.