A pipázás a dohány élvezetének legesztétikusabb módja. Ha azonban nem tudja, hogyan kell pipázni, akkor ez az előkelő hatás elvész. A pipázás mára elveszett művészetté vált. Manapság a legtöbb ember, aki ezzel foglalkozik, nosztalgiából teszi ezt. Talán volt egy nagyapja, aki néha-néha szívott egy-egy slukkot, esetleg egy jó whiskey mellé, vagy célja, hogy utánozzon egy pipázó művészt. Bármi is legyen a helyzet, Ön a pipázással való kikapcsolódás ősi hagyományát kívánja feleleveníteni.

Hogyan szívhatsz pipát anélkül, hogy amatőrnek tűnnél? Mint a legtöbb vállalkozásnál, itt is a megfelelő felszereléssel kezdődik minden.

Minden, amire a pipázáshoz szüksége van

Nincs túl sok felszerelés, ami a pipázáshoz szükséges, de néhány alapvető dologra szükséged lesz:

A választott pipája
A pipáknak minden fajtája létezik, az egyszerű kukoricacső pipától kezdve az egyszerű fából készült pipákon át a művészi alkotásokkal határos, rendkívül díszes faragott darabokig. Hogy melyik a megfelelő az Ön számára, annak leginkább a személyes esztétikai ízléshez van köze.

Fából készült gyufa vagy pipagyújtó
Bár a hagyományos Bic működhet, nem a legegyszerűbb eszköz arra, hogy lángot vigyél a pipád táljába. A fa gyufa vagy a hosszú pipagyújtó a legegyszerűbb módja a munka elvégzésének.

Pipatampon
Nem feltétlenül elengedhetetlen, ezek hasznosak a tál csomagolásához, és segítenek hozzáadni az általános elegáns megjelenéshez.

Pipatisztító
Ha rendszeresen fogsz pipázni, a pipád eltömődik.

Dohány
Az, hogy melyik dohány a megfelelő az Ön számára, a dohányokkal kapcsolatos tapasztalataitól és személyes ízlésétől függ. Ha még nem ismeri a pipadohányt, egy enyhe keverék a legjobb módja a könnyebb beletanulásnak. Kérjen ajánlásokat a helyi dohányboltban.

Most pedig a lényegre térjünk rá …

Hogyan kell pipázni

Hogyan kell pipázni

A pipázás nem olyan gyors tevékenység, mint egy gyors cigarettázás a munkahelyi szünetben. Ez egy nyugodt tevékenység, amelyben adsz magadnak egy pillanatot, hogy egy kicsit lelassítsd a dolgokat. Kezdetnek tehát szánj magadnak egy jó kis időt arra, hogy leülj és élvezd a jó pipázást, ahogy a mondás tartja.

Ha már van időd és helyed, hogy élvezd az említett pipát:

1. Pakolja össze a tálat
Töltse meg a tálat egy laza csipetnyi dohánnyal, majd óvatosan nyomja le a tamperrel. Most már körülbelül félig meg kell tölteni. Töltse fel egy újabb csipetnyi dohánnyal, majd ismét nyomja le. Ekkor a tálnak körülbelül kétharmadáig kell megtelnie. Most adjon hozzá még egy csipetnyi dohányt, és tömörítse meg, hagyva egy kis helyet a tál tetején.

2. Próbahúzás
Mielőtt meggyújtanád, adj neki néhány gyors próbaszívást, hogy megbizonyosodj arról, hogy a levegő szabadon áramlik. Ha nem így van, kezdje elölről.

3. Gyújtsd meg
Ha gyufát használ, gyújtson meg egy gyufát, és adjon egy pillanatot, hogy a kén elégjen – különben tönkreteszi a dohány ízét. A lángot körkörös mozdulatokkal vigye a tálra, közben óvatosan húzzon a pipán. Általában egyszer meggyullad az úgynevezett „álgyújtás”. Hagyja ezt kialudni, majd tegye meg még egyszer a „valódi fény” érdekében.

4. Fújd be – bár nem feltétlenül kell belélegezni.
A cigarettával ellentétben pipázáskor a legtöbb ember nem szívja be a tüdőjébe. A szivarhoz hasonlóan a pipadohány is általában meglehetősen erős, és az egész élmény inkább az ízekről szól. Élvezze, hogy apró füstszippantásokat tesz a szájába.

5. Tartsa a tempót
Ne próbáljon meg túl gyorsan pipázni – előfordulhat, hogy elkapja azt, amit a tapasztalt pipázók „nyelvharapásnak” neveznek, ami egy égő, irritált érzés a nyelv felületén. Szívjon nyugodt tempóban és élvezze. Nem ritka, hogy a pipák kialszanak, és egyetlen dohányzás alatt többször is újra kell gyújtani őket.

6. Tisztítsa ki, amikor befejezte
Amikor vége a munkamenetnek, mindenképpen kopogtassa vagy kaparja ki a tálat, mivel ha túl sokáig hagyja állni, az megnehezítheti a későbbi tisztítást. Ha a pipája gurgulázó hangot vagy érzést ad, akkor a szárban nedvesség gyűlt fel, és mélyebb tisztításra van szüksége. A rendszeres tisztítás azért is fontos, hogy a dohány íze ne romoljon meg.

Minden tekintetben most már tudja, hogyan kell pipázni – jó szórakozást!

Innentől kezdve a pipázás élményének maximális kihasználása nagyrészt a társaságon múlik. Egyesek számára a pipázás remek lehetőség arra, hogy magányosan üldögéljenek és nyugodtan gondolkodjanak a napról. Mások számára a pipázás egy jó beszélgetésre szánt társas tevékenység.

Bármelyiket is választja, most már van egy civilizáltabb módja annak, hogy jól elszívjon egy cigarettát.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.