Mi a legjobb matracvastagság a jó alvás érdekében?

Milyen vastag legyen a matrac?

Ha azon gondolkodott, hogy milyen vastag legyen a matrac, akkor nézze meg ezt a matracvastagság útmutatót:

12 és 23 cm (5-9 inch) közötti matrac: Tökéletes kisebb egyének és gyermekek számára.
23 és 30 cm (10-12 inch) közötti matrac: Tökéletes az átlagos méretű, 50 és 110 kiló közötti alvók számára.
30 és 35 cm (12-14 inch) közötti matrac: Tökéletes a 110 kg vagy annál nagyobb súlyú alvók számára.

Jobb-e a vastag matrac?

A vastag alapréteggel ellátott vastag matracok sokkal jobban alátámasztanak, mint a vékony matracok. Ha egy partnerrel osztja meg ágyát, vastagabb matracra van szüksége, mert a matracra nehezedő többletnyomás miatt. Ne aggódjon azonban, a súlyt oldalanként számolják, így csak olyan matracot kell találnia, amely mindkét személy testsúlyát elbírja. Ne feledje, hogy ha dobozrugót használ, azoknak is van súlykapacitásuk, és ezt is figyelembe kell venni.

Nem számít, milyen vastagságú matracot választ, annak kényelmesnek kell lennie az Ön számára. Az ágy mélységét is figyelembe kell vennie. Az ajánlott ágymagasság 25 hüvelyk, és ez attól függetlenül érvényes, hogy dobozrugót vagy platformágyat használ-e vagy sem. Bármi, ami 25 hüvelyknél nagyobb, nehéz lehet be- és kiszállni, ha hát-, csípő- vagy bármilyen más ízületi fájdalma van, vagy ha korlátozott a mozgékonysága.

A platformágyak gyakran túl alacsonyak lehetnek, de ha dobozrugót használ, akkor a megfelelő szinten ülhet, amely nem okoz kényelmetlenséget. A magasabb szintű ágyak sérülést okozhatnak, ha fel- vagy le kell ugrania. Keressen egy jó minőségű ágykeretet, amely együttműködik az Ön által választott matraccal.

Túl vékony a 8 hüvelykes matrac?

Átlagosan egy 8 hüvelykes matrac nem biztos, hogy elegendő nyak-, csípő- és háttámaszt nyújt. Ha történetesen kisebb súlyú egyszemélyes alvó vagy, akkor ez megfelelő lehet, de jellemzően az alacsony profilú matracok vagy a vékony matrac nem nyújt sok kényelmi réteget. Ezek a matracok a könnyű profiljuk miatt általában könnyebben mozgathatók.

Az 5 és 8 hüvelyk közötti matrac tökéletes gyermekek, háton alvók vagy olyan egyének számára, akiknek korlátozott a mozgékonysága, ami befolyásolja az ágyba be- és kiszállási képességüket. Ha Ön oldalalvó, akkor a 8 hüvelykes matracok nem nyújtanak elegendő alátámasztást a nyomáspontok enyhítéséhez, és nyak-, csípő- vagy hátfájást okozhatnak.

Mi a legjobb matracvastagság a jó alvás érdekében?

Mi számít vastag matracnak?

Minden olyan matrac, amelynek vastagsága 8 és 12 hüvelyk között van, technikailag vastag matracnak számít. A különböző matracvastagságok tárgyalásakor a tényezőt általában magasságnak nevezik, és a 16 hüvelyknél vastagabb matracokat extra mély vagy extra magas matracoknak nevezik. Az egyes matracok vastagsága befolyásolja a kényelmet, mert ha a matrac túl vékony, az hatással lehet az egészségére. Az, hogy egy matrac összességében jó-e vagy sem, az anyag minőségétől, a különböző alvási pozícióktól és az egyén vagy a pár preferenciáitól függ.

A vastagabb matracok nem mindig jobbak. Az extra vastag matrac ugyanolyan sok egészségügyi és hátproblémát okozhat, mint a túl vékony matrac. Meg kell határoznia, hogy egy 10 hüvelyk vastag matrac jobb-e, mint egy 12 hüvelyk vastag matrac.

A másik meghatározó tényező az, hogy milyen típusú ágyat szeretne. A memóriahab, a gél memóriahab és a latex matracok mind a kényelmi szint, valamint a vastagság tekintetében is különböznek. El kell végeznie egy matracvizsgálatot, hogy meggyőződjön arról, hogy a kiválasztott matrac megfelel-e az Ön és partnere alvási igényeinek.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.