Milyen gyorsan nő az arcszőrzet és hogyan lehet gyorsabban növeszteni

Milyen gyorsan nő az arcszőrzet?

Az igazság arról, hogy miért és milyen gyorsan nő a szőrzeted, nem egyértelmű. Függetlenül attól, hogy mikor és hogyan borotválkozol, az arcszőrzeted közel azonos ütemben fog nőni: Havonta körülbelül egy negyed hüvelyk. Valójában, bár a testednek vannak módjai arra, hogy szabályozza a különböző típusú testszőrzet maximális hosszát, minden szőrszálad nagyjából ugyanolyan ütemben nő, függetlenül attól, hogy milyen gyakran nyírsz.

Nincs bizonyíték arra, hogy a borotválás befolyásolja a szőrzet vastagságát, de több oka is van annak, hogy ez a mítosz ilyen sokáig fennmaradt. Tizenéves korukban a fiúk tesztoszteronszintje megugrik, ami a foltos, megbízhatatlan arcszőrzet növekedésének azt a szerencsétlen szakaszát eredményezi, amit sok fiatal férfi tapasztal. Lehet, hogy a pubertáskorod alatt leborotváltad az arcszőrzetedet, hogy aztán egy vastagabb szakáll nőjön vissza a helyére. Ez pusztán véletlen volt. A tested egyszerűen csak rendezte a felnőtté válás rögös útjait, miközben történetesen épp borotválkozni tanultál.

Milyen gyorsan nő az arcszőrzet és hogyan lehet gyorsabban növeszteni

Az optikai illúziók nem kis szerepet játszanak annak a mítosznak a hosszú életében, hogy leborotválhatod magad a vastagabb szőrzethez. Mindannyian hallottuk már azt a mítoszt, hogy a borotválkozástól a szőrzet sötétebb és vastagabb lesz. Az igazság azonban az, hogy a hajszálaid egyes szálai a hajvégek felé kúposodnak. Amikor ezeket a hajszálakat leborotválod, és ezzel gyakorlatilag az összes kúposodó szálat lapos végekké nyírod, szabad szemmel vastagabbnak tűnnek. Ha ezt kombinálod azzal, hogy a szakálladból folyamatosan természetes módon hullik a szőr, akkor a frissen borotvált arcodon a rövid, sűrűn tömörített pöttyök vastagabbnak tűnhetnek, mint a szakáll, ahonnan származnak.

A borotválkozási módszered is játszadozhat veled. A több pengés kialakítású, magasabb kategóriájú borotvák felemelik az arcszőrzetet, mielőtt felszeletelnék, ami mély borotválkozást eredményez, ami azt jelenti, hogy a frissen borotvált szőrszálak új növekedése hosszabb idő alatt válik láthatóvá, mivel sokkal közelebbről indulnak a bőr felszínéhez.

Ugyanez történik akkor is, ha egy hagyományos kétpengéjű borotvát használ, és többször egymás után borotválkozik, hogy tökéletesen sima borotválkozást kapjon. A normál borotvával vagy szakállvágóval végzett egyszeri borotválkozás sekélyebb borotválkozást eredményez, ami azt jelenti, hogy a levágott végekről induló új kinövések már egy kicsit a bőr felszínén túl vannak. Ezért ezeknél a borotválkozási módszereknél úgy tűnik, hogy a szakállad gyorsabban töltődik ki újra.

Hogyan lehet gyorsabban növeszteni az arcszőrzetet

Kényeztesd az arcbőröd
A sima, bolyhos szakáll tiszta szépség, de legyünk egy pillanatra realisták: még a legjobban ápolt szakáll is kemény életet él. Amellett, hogy hűséges morzsafogó (még akkor is, amikor azt kívánod, hogy ne tegye), a szakállad büszkén ül az állkapcsodon, és magába szívja a napfényt, a port, a piszkot, a hőséget, a hideget, a nyálat és az egyéb elemeket, amelyekkel nap mint nap találkozol. Valószínűleg nem hagynád figyelmen kívül a fejeden lévő haj vagy az arcodon lévő érzékeny bőr ápolását, miért lenne ez másképp az arcszőrzeteddel sem? Ha ki akarja javítani az állszőrzetét, egyszerűen nincs más megoldás – megfelelően kell ápolnia.

A szakállolajok tele vannak olyan összetevőkkel, amelyek ápolják a szakálladat, védik az alatta lévő bőrt, és kifejezetten elegánsan nézel ki. Ha különösen hideg vagy száraz környezetben élsz, érdemes a szakállolajról szakállbalzsamra váltanod, amely általában méhviaszt tartalmaz az extra ápolás és védelem érdekében. Ha a szakállad csikorgóan tiszta marad, az segít a szőrzetnek erősnek és egészségesnek maradni, ezért bölcsen teszed, ha két mosás között felfrissíted. Ha sokat kószálsz, fontold meg néhány szakálltörlő beszerzését, hogy útközben is rendben tartsd a bajszodat.

Növelje a fehérjebevitelt
Az egyik legjobb dolog, amit tehetsz, hogy segítsd az esélyeidet, hogy versenyre méltó borostát növessz, ha fehérjében gazdag étrendet követsz. A hajad külső rétege főként keratinból áll, és a magas fehérjetartalmú ételek, például a diófélék, a hús és a tojás fogyasztása fokozza a keratin termelődését és erősödését. Ez azt jelenti, hogy a szakállad nem csak egy kis szőrzetet nyer. Erősebb (és fényesebb!) is lesz.

Dolgozz keményen és pihenj keményen
A rendszeres testmozgás fokozza a vérkeringést, a megfelelő alvás pedig lehetőséget ad a szervezetednek, hogy a nap végén feltöltődjön. Mindkettő hozzájárul ahhoz, hogy a haj növekedéséért és erősségéért felelős rendszerek zavartalanul működjenek.

Bár a szakáll javítása nem biztos, hogy olyan egyszerű, mint egy gyors borotválkozás, ezek a tippek (és egy kis TLC) javítják arcszőrzeted egészségét, és pillanatok alatt a dudából DaVincivé válhatsz.

Addig is nézd meg a leghatékonyabb borotvakrémeket, amelyek nem irritálják a bőrödet.

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.