Milyen gyorsan nő az arcszőrzet és hogyan lehet gyorsabban növeszteni

Milyen gyorsan nő az arcszőrzet és hogyan lehet gyorsabban növeszteni

Milyen gyorsan nő az arcszőrzet?

Az igazság arról, hogy miért és milyen gyorsan nő a szőrzeted, nem egyértelmű. Függetlenül attól, hogy mikor és hogyan borotválkozol, az arcszőrzeted közel azonos ütemben fog nőni: Havonta körülbelül egy negyed hüvelyk. Valójában, bár a testednek vannak módjai arra, hogy szabályozza a különböző típusú testszőrzet maximális hosszát, minden szőrszálad nagyjából ugyanolyan ütemben nő, függetlenül attól, hogy milyen gyakran nyírsz.

Nincs bizonyíték arra, hogy a borotválás befolyásolja a szőrzet vastagságát, de több oka is van annak, hogy ez a mítosz ilyen sokáig fennmaradt. Tizenéves korukban a fiúk tesztoszteronszintje megugrik, ami a foltos, megbízhatatlan arcszőrzet növekedésének azt a szerencsétlen szakaszát eredményezi, amit sok fiatal férfi tapasztal. Lehet, hogy a pubertáskorod alatt leborotváltad az arcszőrzetedet, hogy aztán egy vastagabb szakáll nőjön vissza a helyére. Ez pusztán véletlen volt. A tested egyszerűen csak rendezte a felnőtté válás rögös útjait, miközben történetesen épp borotválkozni tanultál.

Az optikai illúziók nem kis szerepet játszanak annak a mítosznak a hosszú életében, hogy leborotválhatod magad a vastagabb szőrzethez. Mindannyian hallottuk már azt a mítoszt, hogy a borotválkozástól a szőrzet sötétebb és vastagabb lesz. Az igazság azonban az, hogy a hajszálaid egyes szálai a hajvégek felé kúposodnak. Amikor ezeket a hajszálakat leborotválod, és ezzel gyakorlatilag az összes kúposodó szálat lapos végekké nyírod, szabad szemmel vastagabbnak tűnnek. Ha ezt kombinálod azzal, hogy a szakálladból folyamatosan természetes módon hullik a szőr, akkor a frissen borotvált arcodon a rövid, sűrűn tömörített pöttyök vastagabbnak tűnhetnek, mint a szakáll, ahonnan származnak.

A borotválkozási módszered is játszadozhat veled. A több pengés kialakítású, magasabb kategóriájú borotvák felemelik az arcszőrzetet, mielőtt felszeletelnék, ami mély borotválkozást eredményez, ami azt jelenti, hogy a frissen borotvált szőrszálak új növekedése hosszabb idő alatt válik láthatóvá, mivel sokkal közelebbről indulnak a bőr felszínéhez.

Ugyanez történik akkor is, ha egy hagyományos kétpengéjű borotvát használ, és többször egymás után borotválkozik, hogy tökéletesen sima borotválkozást kapjon. A normál borotvával vagy szakállvágóval végzett egyszeri borotválkozás sekélyebb borotválkozást eredményez, ami azt jelenti, hogy a levágott végekről induló új kinövések már egy kicsit a bőr felszínén túl vannak. Ezért ezeknél a borotválkozási módszereknél úgy tűnik, hogy a szakállad gyorsabban töltődik ki újra.

Hogyan lehet gyorsabban növeszteni az arcszőrzetet

Kényeztesd az arcbőröd
A sima, bolyhos szakáll tiszta szépség, de legyünk egy pillanatra realisták: még a legjobban ápolt szakáll is kemény életet él. Amellett, hogy hűséges morzsafogó (még akkor is, amikor azt kívánod, hogy ne tegye), a szakállad büszkén ül az állkapcsodon, és magába szívja a napfényt, a port, a piszkot, a hőséget, a hideget, a nyálat és az egyéb elemeket, amelyekkel nap mint nap találkozol. Valószínűleg nem hagynád figyelmen kívül a fejeden lévő haj vagy az arcodon lévő érzékeny bőr ápolását, miért lenne ez másképp az arcszőrzeteddel sem? Ha ki akarja javítani az állszőrzetét, egyszerűen nincs más megoldás – megfelelően kell ápolnia.

A szakállolajok tele vannak olyan összetevőkkel, amelyek ápolják a szakálladat, védik az alatta lévő bőrt, és kifejezetten elegánsan nézel ki. Ha különösen hideg vagy száraz környezetben élsz, érdemes a szakállolajról szakállbalzsamra váltanod, amely általában méhviaszt tartalmaz az extra ápolás és védelem érdekében. Ha a szakállad csikorgóan tiszta marad, az segít a szőrzetnek erősnek és egészségesnek maradni, ezért bölcsen teszed, ha két mosás között felfrissíted. Ha sokat kószálsz, fontold meg néhány szakálltörlő beszerzését, hogy útközben is rendben tartsd a bajszodat.

Növelje a fehérjebevitelt
Az egyik legjobb dolog, amit tehetsz, hogy segítsd az esélyeidet, hogy versenyre méltó borostát növessz, ha fehérjében gazdag étrendet követsz. A hajad külső rétege főként keratinból áll, és a magas fehérjetartalmú ételek, például a diófélék, a hús és a tojás fogyasztása fokozza a keratin termelődését és erősödését. Ez azt jelenti, hogy a szakállad nem csak egy kis szőrzetet nyer. Erősebb (és fényesebb!) is lesz.

Dolgozz keményen és pihenj keményen
A rendszeres testmozgás fokozza a vérkeringést, a megfelelő alvás pedig lehetőséget ad a szervezetednek, hogy a nap végén feltöltődjön. Mindkettő hozzájárul ahhoz, hogy a haj növekedéséért és erősségéért felelős rendszerek zavartalanul működjenek.

Bár a szakáll javítása nem biztos, hogy olyan egyszerű, mint egy gyors borotválkozás, ezek a tippek (és egy kis TLC) javítják arcszőrzeted egészségét, és pillanatok alatt a dudából DaVincivé válhatsz.

Addig is nézd meg a leghatékonyabb borotvakrémeket, amelyek nem irritálják a bőrödet.

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.