Hogyan távolítsuk el a karcolásokat a szemüvegről 5 egyszerű lépésben

Azért viselsz szemüveget, hogy segítsen látni, de semmi sem akadályozza meg őket abban, hogy ezt a feladatot teljesítsék, mint a karcos lencsék. A karcolások számos okból keletkezhetnek, a puszta kezeléstől kezdve az idő múlásával bekövetkező balesetekig, mint például a leejtések és ütközések. Mindenesetre fontos, hogy tudja, hogyan távolítsa el a karcolásokat a szemüvegről, nehogy többször is kénytelen legyen új szemüveget vásárolni.

De ne féljen, mert van néhány remek tippünk arra, hogyan távolítsa el a karcolásokat a szemüvegről. Ez a módszer a tipikus szemüvegektől kezdve a napszemüvegeken át a kékblokkolókig mindenben segíthet. Más szóval, bármilyen szemüveget is karcoltál meg, ez a technika valószínűleg segíteni fog a helyzet rendbetételében.

Az alábbiakban bemutatjuk útmutatónkat arról, hogyan távolítsd el a karcolásokat kedvenc szemüvegedről, mielőtt lassan az őrületbe kergetne. A legjobb rész? Ez egy gyors javítás, amely öt perc alatt elvégezhető, és csak néhány háztartási cikkre van szüksége.

Hogyan távolítsuk el a karcolásokat a szemüvegről

1. lépés: Tisztítsd meg

Kezdd azzal, hogy megtisztítod a szemüveged lencsetisztítóval és mikroszálas kendővel, hogy megszabadulj a portól és a törmeléktől.

2. lépés: Keverje össze az oldatot

Ezután keverjen össze 1-2 teáskanál szódabikarbónát annyi vízzel, hogy sűrű pasztát kapjon.

3. lépés: Alkalmazza a megoldás

A pasztát mikroszálas kendő vagy vattapamacs segítségével terítse el a lencse sérült területein, óvatosan, körkörös mozdulatokkal, minimális nyomással dörzsölve.

4. lépés: Öblítés

Miután a pasztát az összes sérült területre felhordta, öblítse le jól a szemüvegét vízzel, hogy megszabaduljon a maradék maradéktól.

5. lépés: Újra tisztítás

Tegyen még egy gyors tisztítást a lencsetisztítóval és egy mikroszálas kendővel, és élvezze, hogy egy kicsit meghosszabbodott a szemüveg élettartama. És ezzel meg is van. Öt egyszerű lépésben a szemüveged egy Mad Max-szemüvegre emlékeztető szemüvegből olyanná vált, amin keresztül tényleg látni fogsz. Most pedig menj előre és láss!

Mit ne tegyen

Gyakran találkozhatsz azzal az ajánlással, hogy kenj fogkrémet a lencsékre, és óvatosan dörzsöld be, hogy eltávolítsd a karcolásokat. Bár ez működhet, fontos szem előtt tartani, hogy nem gélszerű, nem dörzsölő, nem fehérítő fogkrémet kell használnod, különben azt kockáztatod, hogy a sérülést tovább rontod. Javasoljuk, hogy teljesen kerülje el a fogkrémet, mivel a mi módszerünk ugyanolyan hatékony, és közel sem olyan kockázatos.

Egy másik gyakori módszer az üvegmaró oldatok használata, hogy megszabaduljon a sérült bevonattól (például a tükröződésgátló bevonattól) a lencsékről. Technikailag ez is működik, de itt is kockázatot vállalsz. Ha az oldat túl sokáig marad a tényleges lencséken, akkor nagyon megrongálhatja azokat. Ha ezt a módszert választja, csak legyen tisztában azzal, hogy a végén sokkal nagyobb kárt okozhat, mint egy kisebb karcolás – ráadásul elveszíti a lencsék védőbevonatának előnyeit.

Tippek a karcolások megelőzésére

Ha szeretné meghosszabbítani a szemüveg élettartamát, érdemes megfogadni az alábbi tippeket a karcolások megelőzésére. A felgyülemlett karcolások idővel megnehezítik a szemüveg használatát, és a cseréje nem olcsó mulatság.

  • Próbáld meg a szemüveget a fejeden tartani.
  • Utazáskor vigye magával a tokot.
  • Győződjön meg róla, hogy a tokja kemény védőfelülettel rendelkezik.
  • Ne ejtse le a szemüveg lencséjét.

Hogyan távolítsuk el a karcolásokat a szemüvegről 5 egyszerű lépésben

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.