Hogyan kell úgy szivarozni, mintha tudnád, mit csinálsz?

Hogyan kell úgy szivarozni, mintha tudnád, mit csinálsz?

Hogyan kell meggyújtani egy szivart

Sok eszközzel lehet tüzet gyújtani, de itt a cél az egyenletes láng, amely nem égeti el a szivart, és nem befolyásolja a benne rejlő ízeket. A fáklyás öngyújtó a legjobb öngyújtó a feladatra, és hatalmas előrelépés a gyufásdobozos vagy hagyományos öngyújtóhoz képest.

Helyezze a szivart a láng fölé, hogy a szivart előkészítse. Forgassa meg egy kicsit, hogy a végét egyenletesen égesse, amíg szép, meglehetősen egyenletes narancssárga izzást nem kap. Ekkor tudja, hogy eljött a játék ideje. Ekkor a szivar készen áll a dohányzásra. A gyakorlat teszi a mestert, ezért ne bosszankodjon, ha az elsőt elszenesíti, vagy egyenetlenségeket okoz. Mint a mályvacukor sütése, úgy fogod elsajátítani a dolgot, különösen, ha jobban megismerkedsz a fáklya erejével és azzal, hogy a különböző típusú szivarok hogyan reagálnak rá.

Hogyan kell szivarozni

Először is: A szivart nem szívja be. A tüdőd és a szervezeted általában nem nagyon örülne neki. A kulcs itt egy jó szippantás, hasonlóan ahhoz a finom első füves slukkhoz, amit tinédzserként vettél be, vagy ahhoz, amikor szívószálon keresztül húztad a levegőt anélkül, hogy ténylegesen belélegeztél volna. Gondolj a füstre úgy, mint valami olyasmire, amit inkább elgondolkodsz, sőt, inkább rágcsálsz, mint lenyelsz. Annyit szívjon be, hogy megtöltse a száját, majd fújja ki. Ismételje meg négyszer-ötször (esetleg többször), amíg a szivarja sűrű fehér füstöt nem kezd termelni.

Mostanra a szivarnak már tényleg robotpilótára kell kapcsolnia. Lassan szippantgasson, és egyszerűen csak élvezze az illatot és az érzést, hogy a kezében tartja. Hogy a szivarozás ne álljon le, körülbelül percenként pöfékeljen. A szivarok elég intenzívek lehetnek, ezért kezelje úgy, mint egy maratont, ne pedig mint egy sprintet. Ha túlfújja a cimboráját, attól csak émelyegni fog. Nincs olyan szabály sem, amely azt mondja, hogy az egészet el kell szívni. A szivarok szüneteltethetők és később is újratüzelhetők, nem probléma, de javasolt, hogy ezt körülbelül két órán belül tegye meg, mivel ezek is kissé romlandóak.

Tippek, trükkök és konvenciók

A szivar címkéjének eltávolítása személyes preferencia kérdése. Egyesek inkább azonnal megteszik, mások pedig szeretik rajta hagyni a dohányzás időtartamára. Ez rajtad múlik, de ha el akarod távolítani, azt javasoljuk, hogy először hagyd rajta néhány percig. A szivar hője meglazítja a ragasztót, és kisebb valószínűséggel sérülhet meg a szivar burkolata, amikor leveszi.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.